Konsten på Riche

Redan på Tore Wretmans tid fanns det en tydlig ambition med konsten på Riche och Teatergrillen. Det var många konstnärer som samlades under detta tak och många av deras verk fick pryda väggarna. Vi har försökt skapa ett levande galleri för dig att ta del av. Vi kommer löpande uppdatera med nya konstverk och glömda skatter allt eftersom.


Sort by:

Permanent konst

David Nilson, Januari, skulpturer

David Nilson jobbar med skulptur och hans estetik rör sig i en slags avskalad surrealism. I hans bildvärld är objekten inte stora och expressiva utan istället lågmälda och underfundiga, som om att idén vore viktigare än objektet i sig.


When: 2019
What: Skulptur

Cecilia Ömalm, Astrophyton Darwinum


When: 2009
What: Skulptur

Pappershus Nr. 5, Jakob Krajcik


When: 2012
What: Skulptur

Sara Söderberg

Sara Söderberg undersöker genom sitt arbete människors personliga förhållande till rum och de materiella ting som bidrar med lager av värde och mening i de ritualer vi bygger våra liv kring. Hon tog sin kandidatexamen från Keramik och Glas på Konstfack 2015, och studerar nu på masterprogrammet CRAFT! på Konstfack.


When: 2016
What: Skulptur

Jockum Nordström

Jockum Nordströms konst har en stark närvaro hos oss. Hans illustrationer från barnböckerna om Sailor och Pekka är med på omslag till menyerna och figurerar som inspirerande karaktärer över hela Riche. I baren och restaurangen hänger också litografier av konstnären.


When: 2011
What: Övrigt

Märta Måås-Fjetterström, Jonas Bohlin

Märta Måås-Fjetterström (1873–1941) är en av Sveriges mest kända textilkonstnärer. Efter hennes bortgång bildades ett aktiebolag som förvaltar kulturarvet och skapar nya projekt ur hennes digra mönsterskatt.


When: 2012
What: Textil

Gunilla Klingberg

Gunilla Klingberg är född 1966 och arbetar i Stockholm. Hon har studerat på RMI Berghs och därefter på Konstfack.


When: 2012
What: Kollage

Roger Andersson

Down On Your Knees är ett konstverk som återfinns på Teatergrillens herrtoalett. Roger Andersson har glaserat toalettstolen invändigt. De dekorativa delftblå bilderna påminner om barnbokens sagovärldar och associerar också till porslinsmåleriets estetik.


When: 2000
What: Måleri

Pär Strömberg

Pär Strömberg Lovely crawls the night en oljemålning som porträtterar det svenska vemodet.


When: 2010
What: Måleri

Stefano Beccari

Skulpturen, "SVART ÄR MAKT", är tillverkad i Bohuslän ur ett enda block av svensk Diabas. Sockeln är i Carrara marmor.


When: 2013
What: Skulptur

Jonas Dahlberg

I restaurangen, baren och Lilla Baren på Riche finns övervakningsmonitorer placerades som visar olika vyer av restaurangens toaletter. Vyerna varierar från de enskilda toalettbåsen till handfaten och ses snett ovanifrån. Dock visar sig aldrig några människor på bilderna.


When: 2012
What: Rörligt

Jonas Nobel

Om man svänger runt ett gathörn i London kan man plötsligt hamna i en annan värld. Denna känsla uppstår också på väg mellan Lilla Baren och köksavdelningen.


When: 2012
What: Installation

Fredrik Wretman

Fredrik Wretman är son till Tore Wretman och Meg Westergren. Flera av hans verk är inspirerade av buddhismen, och han arbetar mycket med skulpturer. Hans verk ”Moln” är ett av de permanenta inslagen i Riche konstsamling.


When: 1999
What: Rörligt

Nick Renshaw

Nick Renshaws arbeten innefattar ofta stora och små skulpterade figurer, där paralleller kan dras till den kinesiska terracotta-armén i Qin Shi Hung. Skillnaden är att Renshaws figurer snarare ter sig oskuldsfulla än krigiska.


When: 2006
What: Skulptur

Yngwe Gamlin

Yngwe Gamlin var inte bara konstnär, utan arbetade också som scenograf och musa åt bland andra Povel Ramel. Gamlin medverkade dessutom både som skådespelare och regissör i flera kortfilmer. Själv var han mest stolt över scenografierna till baletterna "Eldfågeln" och "Törnrosa" på Kungliga Operan.


When: 1961
What: Övrigt

Stefano Beccari, Tunes

Stefano Beccari visar tre skulpturer Ton 1, Ton 2 och Ton 3.


When: 2013
What: Skulptur

Tidigare

Helene Schmitz 1983 på Riche

Helene Schmitz presenterar ett poetiskt dokument över Stockholms konst- och musikscen på tidigt åttiotal. Verken som visas på Riche är porträtt, från början av Helenes karriär (de tidigaste bilderna gjorde Helene i tjugoårsåldern). Helene Schmitz är kanske mest känd för att arbeta med serier som handlar om invasion av olika slag och människans komplicerade relation till naturen.


When: 2022
What:

Farvash - SAD FLAG, HAPPY CASH

Vem får göra pengar, vem får rita pengar, vem får ha pengar och vilka material är värda pengar? Farvash har tidigare arbetat inom sedelindustrin med att utveckla högsäkerhetseffekter och hologram. Under tiden ställde hon sig dessa frågeställningar och funderade även på vilka privilegium hon själv satt på, vad hon kunde göra där och inte göra där i relation till ifall hon hade växt upp i Iran, under sanktioner så skulle inget av den kunskapen vara tillgänglig. På vilket sätt drabbar sanktioner den enskilda medborgaren? Vem har kontrollen i relation till pengar?


When: 2022
What: Måleri

Fredrik Sweger Trädgården i mitt huvud - Vegetarianerna

Under flera år har Fredrik Sweger i sitt fotograferande undersökt relationen mellan människa, natur och den egna fantasin. Ett återkommande motiv är olika former av skulpturer eller stilleben. De är sammanfogade av delar som kan återfinnas bortslängda i stadsmiljön och naturen. Krokiga grenar, plast, sten. Ibland är en balansakt i fokus, där en spänning uppstår i materialens relation till varandra. Ibland är det istället materialens strukturer som står i centrum, ibland skalan.


When: 2022
What: Fotografi

Gilbert & George och Asplunds på Riche

Asplunds och Riche visar upp tre mattor av Gilbert & George. ”Den punkiga attityden” som visas upp av ett internationellt etablerat konstnärspar är spännande eftersom det inte är parets typiska uttryckssätt. Placeringen på en instutition inom Stockholms restaurangvärld med en historia från 1896 gör samarbetet mer intressant. Riche har tidigare visat mattor av t.ex. Märta Måås-Fjetterström och Jonas Bohlin.


When: 2022
What: Textil

Martin Gustavsson - Frukternas Estetik i en Bar - på Teatergrillen

"Frukternas Estetik i en Bar" Vindruvor och blommor samt porträtt av en ung man i olika tillstånd av berusning, kanske av lust, kanske vin eller sång, kanske av helt andra anledningar. Dessa målningar bildar stommen i den utställning som visas på Teatergrillen februari till april. Martin Gustavsson är utbildad vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm och Middlesex University, London och har ställt ut i Sverige och internationellt sedan 1990-talet. Han bor och är verksam i London och Stockholm.


When: 2022
What: Måleri

Soloutställning med Ester Eriksson i Lilla Baren på Restaurang Riche.

Ester Eriksson (f,1987) använder sin praktik för att visa upp sitt eget perspektiv på samhället och vardagen. Ester Eriksson har studerat på Serieskolan i Malmö och Gerlesborgsskolan i Stockholm. År 2021 tog hon examen från Kungliga konsthögskolan i Stockholm. Ester Eriksson arbetar med en rad olika uttrycksmedel som teckning, måleri och skulptur. En praktik som konstnären själv beskriver som ”en enda stor impuls”, där det ena leder till det andra. Utgångspunkten för Eriksson arbete har länge varit att gräva där hon står, och med ett stort intresse för det självbiografiska, psykologi och drömbilder försöker Eriksson att skapa världar där hon kan vara helt fri.


When: 2022
What: Måleri

Anja Fredell, Youthful Indulgence och Ssssss

Anja Fredell arbetar huvudsakligen med handtuftningsteknik och skapar skulpturer, bilder och mattor. Arbetet kretsar kring relationer mellan olika rum och kroppar och konsekvenserna av dessa relationer. Bland rummen intar hemmet och den inre världen särställda positioner, såsom inhysande det mest intima och privata hos människan.


When: 2021
What: Textil

Olle Borg visar "Ingens Ansikte" på Teatergrillen

Olle Borgs verk följer ett eget mönster och på ett stringent sätt har han skapat ett unikt uttryck. Olle Borg är utbildad vid Kungliga konsthögskolan i Stockholm med examen 1988. Sedan dess har han ställt ut både i Sverige, runtom i Europa och USA Olle Borg (f. 1960) bor och arbetar i Stockholm. Svensk målare, utbildad Åke Pernbys målarskola 1982-1983. Konstakademin 1983-1988.


When: 2021
What: Måleri

Yngvild Saeters verk visas i Lilla Baren

Yngvild Saeter (född 1986 i Norge, bor och arbetar i Stockholm) visar verk i Lilla Baren. Djupt personliga verk som kopplar an till konstnärens engagemang i punk- och straight edge-rörelsen och en nära döden-upplevelse under en operation för ett par år sedan. Det är taktila, skulpterade föremål gjorda av motorcykeldelar, metallnitar, kedjor och pälsbitar.


When: 2021
What: Skulptur

Hatte Stiwenius fotografier / kontaktkartor med Ebba Grön, The Clash och Tant Strul m.fl

Med fokus på det som hände både bakom scenen och människorna runt den, de som i punkrörelsen såg ett alternativ, en befrielse, allas rätt att uttrycka sig och möjligheten till revolt mot konventionerna. I detta upproriska sjuttiotal har Stiwenius sina fotografiska rötter, där finner han inte bara sitt eget bildspråk, utan också en tillhörighet.


When: 2021
What: Fotografi

Sheila Amanda Lundqwist, Self Love / Meditations

Sheila Amanda Lundqwist föddes i Vilhelmina, där livet kretsade kring fjället och en livsviktig relation till naturen. Magin från denna barndomens plats har hon burit med sig in i sin konst som ofta utforskar det lekfulla och naiva som ryms i ett barns världsbild. “Konst och musik är en spirituell gåva och mina verk kan ses som en meditation. När jag har skapat har jag utgått från det mjuka och det snälla som jag kan höra i Cleas musik. Ljuset finns ständigt närvarande, i både musik och bild.”


When: 2021
What: Måleri

Astrid Sylwan visar Varsna på Teatergrillen

Astrid Sylwan, född 1970, tog examen från Konstfack 2005, och hon ar snabbt tagit ställning som en av Sveriges mest framstående målare. “Utställningen ”Varsna” på Teatergrillen handlar om en fördjupad varseblivning av den andliga kraft måleriet håller. En lyhördhet, ett själsligt samtal i färg, en målerisk upptäcktsresa… Jag stannade upp, lyssnade och det här är vad som viskades” – Astrid Sylwan


When: 2021
What: Måleri

Johan Bergmark, The Neighbors

I denna utställning visar Johan Bergmark upp alster från ett pågående projekt (ett projekt som har pågått i 30 års tid). De utvalda foton som hänger på Riche har är av musiker som även influerat de låtval som spelats på Riche, vissa är nästan som Riches husgudar inom musiken.


When: 2021
What: Fotografi

Utställning Broadcast, Pontus Djanaieff

Pontus Djanaieff visar nya verk i utställningen "Broadcast" med start 19 maj. Utställningen kan ses som en sändning från det undermedvetna. Verken är analogt digitaliserade collage, lentikulär konst med 3d-effekt som presenteras på väggarna i matsalen på Riche.


When: 2021
What: Kollage

Stig Steijner - ”HAHAHA YES I THINK SO”

Stig Steijner (f. 1990) bor och arbetar i Göteborg och är utbildad på Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam och Akademin Valand, Göteborg. Utställningen börjar onsdag 12/5 


When: 2021
What: Måleri

Frida Fjellman, Decopunk


When: 2021
What: Skulptur

John Scarisbrick, THE BOWIE 95 SESSION

När David Bowie ringde och väckte den unga fotografen John Scarisbrick en vårnatt i April 1995, visste ingen då att bilderna som John Scarisbrick kom att ta på David Bowie för albumet Outside, som kom ut samma år, skulle bli ett av de mest kreativa samarbetet både John Scarisbrick & David Bowie skulle uppleva i sina karriärer. Bilderna har nu legat i en låda i 25 år och visas nu för första gången som utställning på Riche.


When: 2021
What: Fotografi

William Reed - "Cult Of Sin

”This painting series draws inspiration from the seven deadly sins, mostly their color representation mixed with a contemporary visuality put in a Cult context. Like a neighborhood with a collective hive mind, the cult members offer a colorful buffet of madness and distorted vision of decay. With a foreshadowing of what’s to come.”


When: 2020
What: Måleri

Patrik Miller, Michael Nyqvist

Alla bilderna du ser här på Riche är tagna av internationellt erkände fotografen Patrik Miller och finns att köpa på på www.michaelnyqvistfoundation.org. Så genom att köpa ett konstverk med Michael som motiv, bidrar du till att hans vision förs vidare.


When: 2020
What: Fotografi

Nature on Speed

Johan Barrett och Olle Halvars är aktuella med en ny utställning i Lilla baren på Riche. I utställningen ”Nature on Speed” visar de separata och gemensamma verk. Det skeva och utflippade har förstärkts i denna utställning då Barrett och Halvars har fokuserat på collagets möjligheter och begränsningar. Sammanfogade delar som skapar nya mutationer och världar.


When: 2020
What: Kollage

Sara Gewalt “på drift”

På Saras utställning “På drift” i Lilla Baren möts betraktarna av både måleri, skulptur och tryckkonst. Verken ger uttryck för en längtan till att vilja vara på väg igen, att åter känna sig fri nu när allt blev så trångt. På väg någonstans genom sanddynor bland schamaner och monumentala berg under stjärnklara avgrundsnätter. Tursamma eller olycksbådande omen lurar längs vägen där hög musik och förevigt brinnande eldar visar oss vägen.


When: 2020
What: Måleri

It´s so terribly dark, Julia de Ruvo

Julia har alltid tecknat och målat och  efter att ha skapat  en stop motion-video upptäckte hon att animationer skapade nya möjligheter att berätta genom sina illustrationer. Inspirerad av människorna och situationerna kring henne, fångar hon vanliga vardagliga känslor på ett unikt och relaterande sätt. Med små detaljer skapar Julia berättelser som är större än själva illustrationerna.


When: 2020
What: Måleri

UTSTÄLLNING PÅ RICHE

Utställningen baseras runt "Bat Man" 2020, en politisk satiraffisch av svenska gatukonstnären "Iron" (@ironartworks).


When: 2020
What: Kollage

Eric Magassa "Color me blind"

Eric Magassa (f. 1972) bor och arbetar i Göteborg och är utbildad på Central Saint Martin School of Art and Design, London och Art Students League of New York, New York.


When: 2020
What: Kollage

Utställning Peter Hagdahl

Hagdahls konstnärliga praktik sträcker sig mellan forskningsprojekt och utställningar i olika format och sammanhang både i Sverige och utomlands. Bland de platser där han har gjort utställningar är PS1, New York, Moderna Museet, Stockholm; ICC Tokyo m. fl.


When: 2020
What: Installation

Luciano Leiva, Frysruta

Luciano Leiva’s flyers är något extra. Något – annat. Bilderna har ett direkt tilltal och många känns vagt bekanta, men varifrån? Från nätet, ens drömmar, ens skivsamling, eller ens undermedvetna?


When: 2020
What: Kollage

Glaskonst av Aki Keitel i Lilla Baren, Riche

Aki Keitel is a Finnish Japanese second year student at Riksglasskolan, Pukeberg in Småland.


When: 2020
What: Skulptur

Amanda Ooms 13


When:
What: Måleri

Camilla Iliefski i Lilla Baren

Camilla Iliefski är frilansande designer och konstnär. Efter avslutade studier vid Högskolan för Design och Konsthantverk, HDK, har hon huvudsakligen arbetat som grafisk formgivare i olika konstellationer.


When:
What: Textil

THE BOY IN THE PAISLEY SHIRT, Hans Sidén, fotografier

Journalisten och författaren Hans Sidén satt på första parkett under 1960-talet när musikscenen exploderade i Sverige. Hans fotografier av artister som The Beatles, The Rolling Stones, The Kinks, The Who, Jimi Hendrix, Dusty Springfield och lokala stjärnor som Tages and The Shakers är ett vibrerande vittnesmål om ett lika avlägset som förunderligt närvarande decennium.


When: 2019
What: Fotografi

Yoyo Nasty - ‘NASTY VASES’

I denna utställning tolkas den blomfyllda vasen som är återkommande i Yoyos bilder ofta som ett dekorativt tillägg i bakgrunden. Här får objektet ta plats både på de stora målade dukarna och i egenskap av handmålade terracottavaser. De keramiska vaserna är unika och formgivna i samarbete med Fredda Berg. Fredda Berg är materialbaserad konstnär och keramiker. Han studerar på masterprogrammet Craft på Konstfack. Utställningen pågår 6/11 - 1/12


When: 2019
What: Måleri

The Little Exhibition by Rasmus Ohlson

Big Bub, Rascal Rabbit, The Priest, Dorky Doorman, Lord Earl, Lafayette, Mr. Peanut, Cliff, Harmless Humbug and Rapid Ralph. All part of the Ohlson family. The Little Exhibition at the little bar Riche in Stockholm, presents large painted wood sculptures. Utställningen pågår mellan 8 okt – 2 nov.


When: 2019
What: Måleri

Tayo Hendrix, The TAYO Hendrix Heartbeat Experience

Tayo Hendrix, dotter till den legendariska Jimi Hendrix har sin första soloutställning på Riche. Tayo som bor och är verksam i London, hon har introducerats till Riche genom Mattias Hallencreutz och Antonio Vinciguerra, och är därmed Riches första internationella utställningen på flera år.


When: 2019
What: Måleri

Formulae av Cecilia Ömalm


When: 2019
What: Övrigt

Göran Broberg, Monochrome Chronicle, fotoutställning

Photo exhibition with Göran Broberg, the photographer behind The Monochrome Chronicle No. 5 (classy winner of many international awards, the black and white photographic journal about The Hives).


When: 2019
What: Fotografi

Björk Hijoort på Lilla Baren


When: 2019
What: Måleri

Ur Olles kamera, Olle Ljungström, fotografier

Olle Ljungströms tolkning av sin omgivning genom Holga, en kinesisk mellanformatskamera. Olle Ljungström (1961-2016) var mest känd som en svensk sångare, gitarrist och låtskrivare. Men han var även en dedikerad konstnär som gillade att uttrycka sig visuellt.


When: 2019
What: Fotografi

Anna Mörner ‘In Bloom’

Anna Mörner (f.1992) är den Stockholmsbaserade konstnären som är mest känd för sina uttrycksfulla linjemålningar. Hon har gjort samarbeten med företag som FRAMA CPH och Marimekko och hennes verk har kunnat ses i Plaza Interiör och Sköna Hem. Hon gjorde även illustrationerna till diktboken ”På andra sidan natten”. På Riche Lilla Baren kommer hon att visa upp sina senaste verk, allt från abstrakta oljemålningar till illustrationer. Utställningen pågår 2019.04.24 – 2019.05.25


When: 2019
What: Måleri

SAK gästar Riche

Sveriges Allmänna Konstförening (SAK) grundat 1832, gör konst tillgänglig för fler. På Riche visas ett urval ur serien SAK Edition, verk i liten upplaga varav några ännu går att köpa. Läs mer: www.konstforeningen.se


When: 2019
What:

Peter Jeppson “Art fool Boot cool”

Oljemåleri av Peter Jeppson. Riche Lilla Baren Utställningen pågår 20190226-20190324


When: 2019
What: Måleri

Sanny Laurin ”Se människan”

Sanny Laurin visar skulpturer och målningar på Riche. Sanny vill visa sina verk i en modern miljö, han har ett sätt förvandla gamla kyrkornament som påminner om ikonmålning till modern konst. Med Sannys konst får valvet och väggarna i restaurangen en mer sakral känsla. Sanny är en skulptör som arbetar i många material, främst i sten och betong, men även trä, terrakotta, brons och svets. I denna utställningar kommer Sanny även att ställa ut målningar. Pågår 29/1 – 26/3 2019


When: 2019
What: Skulptur

Vilhelm Nyroos “Ansikten”

Han målar ansikten. Inspirationen kommer oftast inte från människor utan mer från omgivningen, känslor, färger han ser på stan. Ansiktena skapar sig själva, och slutprodukten är aldrig förutsägbar. Det finns inte ett ansikte. Därför är varje verk så unikt. Alla är lite annorlunda. Men alla har en koppling till varandra.


When: 2019
What: Måleri

Känslan av mörker, Susanne Vollmer


When: 2018
What: Illustration

Michelle Eismann – ‘Peach, pear and some pieces of asses’

Michelle Eismann (f. 1988) är visual artist och hon tog examen från Beckmans Designhögskola (BA) 2011 och har sedan dess jobbat med illustration, visuals och film. Utställningen på Lilla Baren har hon döpt till -Peach, pear and some pieces of asses- Michelle Eismann´s verk består av formgivna speglar och prints som utgår från förvrängda speglingar och kroppar i rörelse.


When: 2018
What: Kollage

Olle Halvars, Slukhålet


When: 2018
What: Måleri

GERHARD BLUM “SERIE BERLIN”


When: 2018
What: Kollage

Olle Borg "Fragment"

Olle Borg ser det som en möjlighet att möta en ny publik, att byta sammanhang. När folk går in på ett galleri finns det en typ av förväntningar som inte finns på en restaurang. På Riche kommer konsten på köpet. Olle Borg är själv nyfiken på hur hans verk kommer att se ut i den miljö som Riche erbjuder. Miljö är viktigt.


When: 2018
What: Måleri

'MUCH' – CRAY Collective

CRAY COLLECTIVES ADDITION TO THE RICHE INTERIOR HAS THE THEME VOLUMINOUS ABUNDANCE AND IS PRESENTED AS A NUMBER OF PRODUCTS THAT BLEND IN BUT ALSO STAND OUT. CRAY COLLECTIVE IS A MULTIDISCIPLINARY DESIGN COLLECTIVE FOUNDED IN STOCKHOLM IN 2013 BY A GROUP OF YOUNG DESIGNERS AND ARTISTS. May 29 - August 18, 2018 Riche Lilla Baren


When: 2018
What: Installation

Lisa Vaccino ‘Livets bulk’

En hyllning till vardagen, livets bulk. Det som sker när dagarna bara går. Utfyllnaden som vi vill skynda på. Livet. På fredagar målar jag måndagar, tisdagar och onsdagar. Vardagsglimtar från 1994 eller 2018. Allt är målat med gouache på tjockt akvarellpapper. 


When: 2018
What: Måleri

Clara Terne ‘Don´t feed the animals’

Clara är illustratör, animatör och regissör. Hennes kreationer lever i digitala miljöer som upplevs på skärm men har hög taktil känsla. Bilder som man blir sugen på att sticka handen genom rutan till, som man vill kunna ta på, ruska om eller kolla om dem studsar. Nu gör hon dem fysiska och utforskar för första gången hur dem översätts till det skulpturala. Det är dock fortfarande se men inte röra! Utställningen pågår tom 13/5 och kan ses på Riche Lilla Baren.


When: 2018
What: Installation

Johan Furåker - ‘Casati’

Riche Lilla Baren har den stora glädjen att visa en serie målningar av Johan Furåker. I den presenteras ett antal verk som kretsar kring den mytomspunna Luisa Casatis liv, en kvinnlig ”dandy” som levde ett extravagant och dekadent liv i 20-talets Italien. Furåker fortsätter därmed sitt arbete med att utforska klassiska miljöer och excentriska personligheter i ett förtätat måleri som väcker nytt liv i slumrande, historiska berättelser. Utställningen pågår t o m lördag den 10 mars 2018.


When: 2018
What: Måleri

LBLP001 – ”Compiled with a little help from our friends”

Vi på Riche Lilla Baren är oerhört stolta att kunna presentera Lilla Baren´s egen vinylskiva LBLP001. Missa inte chansen att köpa denna limiterade vinylskiva med totalt tio spår, sammansatt av några av Lilla Barens mest bokade DJs under 2000-talet. Ett fåtal exemplar finns till försäljning i baren.


When: 2018
What: Övrigt

Holstam på Riche


When: 2018
What: Måleri

SOOKYOUNG HUH - ‘IN THE HALF LIGHT’

‘In the Half Light’ är en ny utställning av koreansk-brittiska konstnären Sookyoung Huh som presenterar en rad nya arbeten från serien Flowerless Plants tillsammans med ett tidigare verk, Kalpa. Verken i utställningen har skapats av Huh under de senaste åren som bosatt i Storbritannien och utforskar den komplexa relationen mellan landskap och individ. Utställningen pågår fram till 14/1 2018 i Lilla Baren 


When: 2017
What: Fotografi

Niki Lindroth von Bahr – Min börda

Niki Lindroth von Bahr ställer ut detaljer från sin animerade stop-motion kortfilm på Riche. Filmen är en musikal som heter Min börda. Delar av filmen projiceras på skärm i stora baren, bredvid skärmen, i nischerna i fasaden på Stora Baren visas även modeller med de animerade figurerna från filmen. Utställningen pågår mellan 25/10 – 15/11


When: 2017
What: Fotografi

Anton Stenvall 'Mobestiary'

Mojang proudly presents Mobestiary, a journey through the Minecraft animal kingdom, illustrated by Anton Stenvall. 17/10 - 18/11 2017


When: 2017
What: Illustration

Stefano Beccari, I delikatesser på Teatergrillen

Den italienskfödda svenska skulptören och grafikern Stefano Beccari ställer ut ett urval bronsskulpturer på Teatergrillen.


When: 2017
What: Skulptur

Neonljuskonst - Josefin Eklund

Josefin Eklund är en ung neonljuskonstnär baserad i Göteborg som länge varit besatt av elektrisk konst, neon och ljusreflektioner. Utställningen pågår tom 30/9


When: 2017
What: Installation

'SILENCE YOURSELF' - Roland Hjort

8st collageverk av Roland Hjort visas upp i Lilla Baren. Styrka på den individuella rösten och uttrycket. En hyllning till alla kreativa konstnärer som har tystats i tiden. Utställningen pågår tom 30/9


When: 2017
What: Kollage

Håkan Schüler - Fotografier på Riche

Håkan är en fotograf som har arbetat med musikvideos, reklamfilmer och dokumentärfilmer i större delen av sitt liv. Inspirationen kommer från musik och fashion. Verken som ställs ut på Riche är tagna runt om i Europa och USA under de senaste sju åren. Håkan Schüler är en rockfotograf och är nu aktuell med ett fotoreportage med magasinet Rolling Stone under sommaren 2017. Utställningen pågår 13/6 - 31/7 2017


When: 2017
What: Fotografi

Ragnar Persson - "Boidae"

Ragnar Persson växte upp med skogen, och ställer nu ut på en bar mitt i stan. Motiven är både högst bearbetade och sirliga, naturtrogna blandat med enklare streckgubbar. Det är fåglar blandat med dödskallar, och provtrycket påminner om en karta över möjliga motiv för tatueringar. Jakten efter kontraster i kombination med en känsla för detaljer gör att Ragnars verk blir något som man vill betrakta länge. Utställningen "Boidae" är förlängd till 31/8


When: 2017
What: Illustration

Kristina Skantze - 'Ett Eget Sällskap'

En samling människoliknande tygvarelser gästar Lilla Baren på Riche. Kristina Skantzes figurer har vuxit fram sedan 2012, vissa varelser har tagit längre tid, och vissa kortare. Kan dessa förvrängda men prydliga kroppar framkalla empati? Utställningen pågår 21/3-16/4 2017


When: 2017
What: Skulptur

ON NATURE av Martin Vallin


When: 2017
What: Fotografi

Cilla Ramnek - 'I was here'

Cilla Ramnek är en multikonstnär och kreatör som rör sig fritt mellan kommersiella uppdrag och sitt undersökande arbete i ateljén. Som exempel kan nämnas separat- eller samlingsutställningar, konst för offentlig miljö, handledning, föreläsningar, mönsterformgivning, utställningsdesign och kuratorsuppdrag. Utställningen pågår 06122016 - 21012017


When: 2016
What: Installation

Slobodan Zivic 'i-CRACKED'

Art Installation by artist Slobodan Zivic i-CRACKED 13 October - 5 November 2016.


When: 2016
What: Installation

LOST AND FOUND

I en bar är vi alla delaktiga i en föreställning. I varierande sinnesstämningar intar vi lokalen, rusiga, lyckliga, nedstämda eller sökande. När musiken tystnat, ljuset tänds, klockan är 02 och dörrvakterna bett en att dricka upp och gå, då bryts föreställningen. Vi flyr det starka ljuset. På golvet och i sofforna, spår med efterlämnat skräp, men också kvarglömda föremål. En del hämtas upp av ägaren dagen efter, annat ligger kvar i glömska. Lilla Baren, Riche 6/9 - 4/10


When: 2016
What: Fotografi

Erik Jeor & Elvire Soyez

Recent watercolours made by Erik Jeor in conversation with sculptures and drawings by Elvire Soyez. Riche & Teatergrillen, March 1 - April 30, 2016


When: 2016
What: Måleri

Christer Chytraéus

Väghinder. Vapen. Nyckelknippor. Christer Chytraéus konst i Lilla Baren på Riche.


When: 2013
What: Skulptur

Björn Kjelltoft

Dunkin’ Donuts bokstäver lovar sött, men på Björn Kjelltofts draperier bildar de meningar som vittnar om avstånd och brist. Rosa och orange lånas till det brustna hjärtat.


When: 2012
What: Kollage

Love Lundell

Love Lundell är född 1981 och är utbildad på Konsthögskolan i Trondheim och har efter examen 2010 ställt ut på bl a Galleri Wallner i Simris, Liljevalchs vårsalong, Göteborgs Konstförening och Galleri Anna Thulin i Stockholm.


When: 2014
What: Kollage

Marisa Fjärem

En egen värld i Lilla Baren porträtterad av Marisa Fjärem. Marisa visar historien om de två drottningarna. Med ett tredimensionellt bygge i bl.a. papper, plexi och stoppvadd skapar hon en surrealistisk värld där denna historia äger rum.


When: 2014
What: Kollage

Björn Olofsson

Utställningen är ett retrospektivt subjektivt kalejdoskop av bilder från klubbar och spelningar runtom I världen. Både en inre och en yttre resa i tid och i rum. Min resa, säger Björn Olofsson.


When: 2014
What: Fotografi

VÅR; Björn Atldax & Karl Grandin

Vår (Björn Atldax och Karl Grandin) har varit med och utformat utseendet i Lilla Baren på Riche. Under 10 års tid har de konstant levererat genialiska illustrationer till Sommarklubbarna i Lilla Baren på Riche.


When: 2014
What: Illustration

Björn Atldax

Björn Atldax utställning på Riche består av 14 skulpturer, så kallade ”Tupilaker" . I grönländsk inuitisk tradition byggde shamaner tupilaker, hämnande monster, av djurdelar, ben, skinn, hår, senor, etc. Varelsen väcktes till liv genom ritualistiskt mässande och släpptes sedan ned under isen för att söka upp och döda en fiende.


When: 2014
What: Skulptur

Justin Robertson

Justin Robertson utforskar den fantastiska värld där det mänskliga intellektet vänder sig utåt för att leta efter mysterium i denna tid där vetenskapen är normativ.


When: 2015
What: Måleri

Roger Hansson

Roger Hansson presenterar The Jockey Club på Riche, skulpturer samt målningar


When: 2014
What: Skulptur

Leo Park

Där insekter sväller till tecken, symboler och köttätande wildstyle. Där kampen om makt, perversa lekar och plötsliga infall genomkorsas av grekiskt drama. Där Michelangelo möter Mega Pyton, där står Leo Park och hugger med sin nervösa penna.


When: 2015
What: Måleri

Emilia Ilke

Hundar är ett ständigt återkommande tema i mina verk. Egentligen handlar det inte om hundar utan mer om att gestalta karaktärsdrag hos människor. Det handlar om sociala strukturer, separationsångest och mardrömmar.


When: 2015
What: Måleri

Sebastian Murphy

Sebastian Murphys arbetar i gränslandet mellan telefonklotter, outsider art och seriekonst. För Sebastian Murphy är allt en canvas. Murphys konstvärld är tankeväckande, repulsiv och både glad och sorglig i en och samma ruta.


When: 2016
What: Måleri

Cecilia Sikström & Henrik Halvarsson

Konstnären Cecilia Sikström och fotograf Henrik Halvarsson inledde för fem år sen ett samarbete. Nu visar restaurang Riche upp delar av konstverken i utställningen som går under namnet "Barns tjocklek".


When: 2016
What: Kollage

Daniel Jouseff

Daniel Jouseffs arbete kretsar kring makt. Men också kring statussymboler och om vikten av att kunna rätt sociala koder för att tillhöra rätt grupp av människor.


When: 2016
What: Måleri

Farin Carami

I Caramis konst står grisen, människans jämlike, i centrum. Hon kallar sin konst för foul* art. Alla konstnärer använder referenser och för Carami innebär referenser just efterapning som av någon anledning är fult, precis som världen ser på grisen.


When: 2016
What: Illustration

Fabian Mannheimer

Med "Lost in Technology" vill Mannheimer inte så mycket antyda en riktning för framtiden, mer snegla på resultatet av en framtid från förr. Fabian Mannheimers arbete fokuserar på teknik, men undersöker även frågor om utsatthet i en urban värld.


When: 2016
What: Fotografi

Ann Lillqvist

Ann Lillqvists arbeten präglas av oförställd kärlek till måleriets möjligheter. Med färg, ljus och skuggor närmar hon sig traditionella motiv som naturen, kvinnokroppen och detaljen i nya rekonfigurationer.


When: 2011
What: Måleri

Anna-Britta Sandberg

Under 2003 såg Anna-Britta Sandberg Ridley Scotts film ”Gladiator”, och berördes av den utsatta situation som gladiatorerna befann sig i. Hon skapade då en målning föreställande en arena där gladiatorer och den passivt betraktande publiken ersattes av små djur.


When: 2012
What: Måleri

Christian Falk

Christan Falk arbetade ursprungligen med musik, men efter en tid på HV Skola på Djurgården bestämde han sig för att lägga sin energi på textilier istället. Hans nära relationer med Jockum Nordström och Karin Mamma Andersson reflekteras tydligt i hans konst.


When: 2012
What: Övrigt

Marcel Strüwer

Marcel Strüwer finner inspiration på sina resor världen över, och hans konstverk har ofta internationella inslag. Stadens visuella intryck inspirerar hans kompositioner, vars kollageteknik blandar posters och direktinformation.


When: 2012
What: Kollage

Olle Lundin, Christoph Fielder

Fotografen Olle Lundin och författaren Cristoph Fielder följde med Sveriges första burleskgrupp, The Amazing Knicker Kittens Burlesque Revue, till Las Vegas. Där dokumenterade de festivalen The Burlesque Hall of Fame, där gruppen vann utmärkelsen Most Classic Burlesque 2009.


When: 2010
What: Fotografi

Tova Mozard

Tova Mozard har under en längre tid fotograferat scenografiska Hollywoodmiljöer. När hennes fotografier adderar ett lager verklighet ovanpå fiktionen uppstår ett störande möte mellan realism och fantasi.


When: 2012
What: Fotografi

Robin Olsson , Gustav Ström

Frutti di Mare var en utställning som hölls i Lilla Baren under hösten 2008 skapad av Hemliga Klubben som består av konstnärerna Robin Olsson och Gustav Ström.


When: 2008
What: Skulptur

Liselotte Watkins

Liselotte Watkins har gjort en svit teckningar där hon har porträtterat kvinnor i hennes närhet. Utställningen heter Kamikaze. Vi visade den i matsalen på Riche under de första månaderna 2009.


When: 2009
What: Illustration

Petter Odevall

Petter Odevall, Flaskmagi, en videoinstallation


When: 2012
What: Installation

Mehrdad Arta

Lilla Baren på Riche har regelbundet utställningar med konstnärer. Från slutet av januari till slutet av februari har vi nöjet att presentera Mehrdad Artas utställning Skokast.


When: 2013
What: Kollage

Konst just nu

”Holkhemmet” - 27 konstnärer och en holk.

27 konstnärer och en holk. I gränslandet mellan en stor passion för samtidskonst och ett genuint intresse för konsthantverk och snickeri föddes idén om ”Holkhemmet”.


When: 2022
What: Skulptur

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.


When: 2022
What: Måleri

Jens Fänge Teatergrillen

Jens Fänges tredimensionella målningar välkomnar betraktaren in i drömlandskap där återkommande figurer, ansikten och möbler tycks sväva över glesa möblerade interiörer eller abstrakta bakgrunder.


When: 2022
What: Måleri