Konstnär: Stefano BeccariMedia: SkulpturDatum: 2013

Stefano Beccari

Den 22a november 2013 kom ett nytt verk till Teaterbaren.
Skuplturen ”SVART ÄR MAKT”, av Stefano Beccari är 50 kg tung, och hänger ifrån taket i trappan till Teaterbaren.

Stefano Beccari säger ”Staven har fötts i Bohuslän för några år sedan och visats i Italien på en vandringsutställning och på några mindre samlingsutställningar
i Sverige.”

Inspiration:

Inspirationen kommer från de stavar som krigsherrar hade när de behövde visa sin makt. De riktiga var av silver/guld/elfenben men nu har den här maktstaven hittat sin plats och kan börja sända sina maktstarka vibrationer.
Photocredit; Leonardo Beccari

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.