Konstnär: Andreas RibbungMedia: MåleriDatum: 2023

”Painting processes” av Andreas Ribbung

”Painting processes” av Andreas Ribbung
Riche

Utställning förlängd!
24.10.2023-14.01.2024

alla verk är till salu.
Se verkförteckning här

I Stockholms tunnelbana finns det ett antal stationer där konsten byts ut varje år.

När Andreas Ribbung erbjöds att visa sitt måleri på tunnelbanestationen Gärdet och skulle välja ut målningar som skulle sitta i långa rader bestämde han sig för att göra två nya målningar och dokumentera dem under processen.

Resultatet blev en serie bilder av samma målning där man kan se hur den växer fram.
Efter detta fortsatte Andreas att måla en serie nya målningar som hela tiden dokumenterades.

Denna gång blev det en bok, ”Painting processes” som visar hur några målningar växer fram.
I boken finns också de stadier som är övermålade och eftersom de var inscannade i hög upplösning kunde Andreas Ribbung göra pigmentutskrifter med dessa, som nu ställs ut tillsammans med målningarna.

Alla bilder ingår i boken ”Painting processes” med text av Alice Máselníková. Boken kommer att finnas till salu i utställningen.

Andreas Ribbung (född 1967, Gustavsberg) är en svensk bildkonstnär som bor och arbetar i Stockholm. Han är utbildad vid Konstfack och Kungliga Konsthögskolan i Stockholm och har sedan 1990-talet kontinuerligt ställt ut både i Sverige och internationellt, senast deltagit i utställningarna ”Farbforscher” på Werkhalle Wiesenburg i Berlin och ”Co/Lab 2023” på Torrance Art Museum i Los Angeles.
Vid sidan av sin konstnärliga praktik är han medgrundare av det konstnärsdrivna galleriet Candyland och Supermarket – Stockholm Independent Art Fair, samordnare för Artist-Run Network Europe, och konstkonsult för offentlig konst, just nu i Östersund och Region Kalmar.

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Andreas RibbungMedia: MåleriDatum: 2023

”Painting processes” av Andreas Ribbung

När Andreas Ribbung erbjöds att visa sitt måleri på tunnelbanestationen Gärdet och skulle välja ut målningar som skulle sitta i långa rader bestämde han sig för att göra två nya målningar och dokumentera dem under processen. Resultatet blev en serie bilder av samma målning där man kan se hur den växer fram. Efter detta fortsatte Andreas att måla en serie nya målningar som hela tiden dokumenterades.
preview image
Konstnär: Achtung InternetMedia: InstallationDatum: 2023

Achtung Internet

chtung Internet utforskar gränssnittet mellan vår digitala och analoga verklighet. Den moderna människan skiftar planlöst mellan en fragmenterad buffé av intryck från ett allt mer växande parallellt universum, och en fysisk värld med tydliga begränsningar. Gränsen mellan ”verkligheten” och cyberspace blir suddigare och suddigare för varje år som går. En ny paradigm håller på att ta form och människans växtvärk skapar ett vakuum för en lägre stående gestalt att frodas i.
preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.
Book a table