Konsten på Riche

Riche är ett levande galleri och vi älskar konst och konstnärer. Det har alltid härjat kreativa personligheter i våra lokaler och redan på Tore Wretmans tid började vi hänga deras konst på våra väggar. Idag kan du uppleva såväl vår permanenta samling som utställningar från kontemporära konstnärer som ställer ut hos oss. Verken från de tillfälliga utställningarna är till salu och kan köpas på plats.

Allt är inte alltid vad du förväntar dig och det du förväntar dig är inte alltid det du egentligen vill se. Riche är ett levande galleri som måste upplevas.

Konst just nu

Visa alla
preview image
Konstnär: Klara KristalovaMedia: MåleriDatum: 2022

Klara Kristalova på Teatergrillen.

Med titlar som Up in Smoke, In Full Bloom, Uggla, Mistress och Stjärnan kryper sig Klaras värld in på Teatergrillen. Klara visar stengods skulpturer, målningar, teckningar och grafik i Teatergrillens matsal och Bar. Vissa verk smyger sig in i fönsternischer, men andra hängs på väggar för att påminna om Klaras briljanta målningar och teckningar som ibland inte fått lika mycket uppmärksamhet som hennes skulpturer (på Kungl. Konsthögskolan. gick hon grafiklinjen).
preview image
Konstnär: Andreas GedinMedia: ÖvrigtDatum: 2022

Rilkes hundar på Riche

Kamarade är stolta över att presentera Rilkes hundar på Riche. I utställningen visas verk av tio konstnärer vilka alla medverkat i publikationen Rilkes hundar. Utställningen, liksom publikationen, tar avstamp i Rainer Maria Rilkes ickeroman Malte Laurids Brigges anteckningar. Den skildrar en ung man med författarambitioner som kommit till Paris, där han i utanförskap och fattigdom försöker förstå sig själv och tillvaron.
preview image
Konstnär: Andreas KarperydMedia: IllustrationDatum: 2022

Utställning av Pictogram /// Andreas Karperyd

Andreas Karperyd (f. 1968) bor och verkar i Stockholm. I denna utställning presenteras 45 utvalda verk från en serie med bilder som fått namnet Pictogram, denna svit av verk påbörjades 2014. Andreas Karperyd arbetar med många olika konstformer såsom bild, formgivning, grafisk design, musik, ljud, och foto. Karperyd har också figurerat i olika konstnärliga hybrider, som föreställningen Typography Now, där rörelser av dansaren och koreografen Staffan Eek gav upphov till ett nytt typsnitt och en bok.

Permanent konst

Visa alla

Tidigare

Visa alla
preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.