Hero banner

Konstutställningar på Riche i Stockholm

Riche är ett levande galleri och vi älskar konst och konstnärer. Det har alltid härjat kreativa personligheter i våra lokaler och redan på Tore Wretmans tid började vi hänga deras konst på våra väggar. Idag kan du uppleva såväl vår permanenta samling som utställningar från kontemporära konstnärer som ställer ut hos oss. Verken från de tillfälliga utställningarna är till salu och kan köpas på plats.

Allt är inte alltid vad du förväntar dig och det du förväntar dig är inte alltid det du egentligen vill se. Riche är ett levande galleri som måste upplevas.

Läs mer
preview image
Konstnär: Leif EricsonMedia: InstallationDatum: 2024

Utställning Leif Ericson ”JAG ÄR GLAD!”

Erik Leif Ericson (1927 – 2023) föddes i Mölndal och verkade i Stockholm och var en svensk målare. Han studerade vid Slöjdföreningens skola i Göteborg för Nils Wedel 1946-1949 och på Valands konstskola, Göteborg för Endre Nemes 1950-1955. Leif Ericson är representerad vid Nationalmuseum och Moderna Museet i Stockholm. Utställningen ”JAG ÄR GLAD!” på restaurang Riche visar på glädjen och kraften i Leif Ericsons färgsprakande och fantasifulla konstnärskap.
preview image
Konstnär: Freddie WadlingMedia: MåleriDatum: 2024

Freddie Wadlings konst på Riche

I decennier var han en av landets mest legendariska sångröster, full av humor, ödmjukhet och värme. Det som den stora massan inte känner till är att Freddie Wadling började måla som mycket ung. Han studerade på Tullan Flinks målarskola i Göteborg (idag Dômen konstskola), och fortsatte måla, han blev också vän med Carl Michael von Hausswolff på vars galleri, Radium 226.05, Freddie Wadling hade sin första soloutställning 1983. Freddie Wadlings sista album, det grammisvinnande Efter regnet gavs ut våren 2016. Med det följde ett häfte av nygjorda teckningar och målningar. Ett urval av dessa visas nu på Riche.
preview image
Konstnär: Siri SkillgateMedia: SkulpturDatum: 2024

DUM KERAMIK, Telepatiska Intentioner, Lilla Baren

DUM KERAMIK är ett experiment som syftar till att utveckla och i praktiken testa arbetsmetoder och förslag för att skapa förutsättningar för en levande ekonomiskt hållbar hantverkstradition. I konceptet utforskar Skillgate hur hennes kompetens från arbetet som industridesigner kan omtolkas i en lokal, självproducerande regi. Objektens uttryck är tydligt präglade av produktionsprocessen men är alla unika. Till utställningen TELEPATISKA INTENTIONER har Siri Skillgate skapat över 60 unika verk. Närvarande i verkens uttryck finns kännetecknande historiska referenser till amforor från antikens Grekland och mjuka, böljande asymmetriska former som en blinkning till 1700 talets rokoko.
preview image
Konstnär: Anthony MillsMedia: MåleriDatum: 2023

Doo Voo av Anthony Mills

Mills verk som presenteras på Riche i Lilla Baren är målningar och skulpturer, dessa verk är starkt färgade av ett intresse för (och vissa rötter i) Voodoo. Anthony Mills stil kan beskrivas som Virginic Street Style som är färgstark och spännande. Introducing Doo Voo. Where Tuesday is Friday and a voice supported by the ancestors does echo. Anthony Mills solo show is multi-disciplinary. Born in the 70’s , forged in the 80’s, sharpened in the 90’s, and fine tuned through the 00’s.   Here is where ratchet and classical hold hands and invite sweet November to the ritual. Six pre-fab doo voo dolls suspended from the ceiling attached to red licorice. Storytellin paintings made live at Lilla several days before the November 14 opening. You are carefully invited to Anthony Mills’ ”DOO VOO” exhibition that shall remain for the duration of 60 days.
preview image
Konstnär: Björn AtldaxMedia: TextilDatum: 2023

Skallprojektet. Björn Atldax, utställning i matsalen på Riche

öden och dödskallen har en plats i alla våra hjärtan, i de flesta kulturer och populärkulturer. Överallt och genom hela historien. Björn Atldax gör nedslag i, och utforskar olika kulturyttringar där dödskallar och död traditionellt har fått ta stor plats. Från Voodoo och piratflaggor till de dödas dag, tibetanska Kapalas och egna fantasier. Symboltungt och lekfullt. Förhoppningsvis stillsamt och bisarrt. Verken har tecknats med tusch och har sedan i samarbete med Indigofera jeans omvandlats till en liten limiterad upplaga filtar vävda av 100% norsk ull på Rörås Tweed. Mått 150x200cm.
preview image
Konstnär: Andreas RibbungMedia: MåleriDatum: 2023

”Painting processes” av Andreas Ribbung

När Andreas Ribbung erbjöds att visa sitt måleri på tunnelbanestationen Gärdet och skulle välja ut målningar som skulle sitta i långa rader bestämde han sig för att göra två nya målningar och dokumentera dem under processen. Resultatet blev en serie bilder av samma målning där man kan se hur den växer fram. Efter detta fortsatte Andreas att måla en serie nya målningar som hela tiden dokumenterades.
preview image
Konstnär: Jeanette HayesMedia: MåleriDatum: 2023

Utställning: Jeanette Hayes. Teckningar, gravyrer och en video. Curator: Alida Ivanov

Jeanette Hayes Teckningar, gravyrer och en video 07.10.2023-11.11.2023 Curator: Alida Ivanov Här på Riche presenteras teckningar, gravyrer och en video. Hayes leker med olika teman: en teckning kan ses utifrån uttrycket “boys will be boys” med allt vad det kan innebära, en annan handlar om kärlek och relationer och den tredje skildrar en så kallad “person of interest”, en person som visas extra uppmärksamhet under en brottsutredning. Allt är både rättfram och diffust med många ingångar. I de tre gravyrerna som visas på Riche möts vi av en kvinna på en motorcykel: ett “proof of life” porträtt, hon lever ingen kan tro något annat!
preview image
Konstnär: Ann FrössénDatum: 2023

Ann Frössen, MY LIFE

För utställningen på Riche har Ann Frössén sammanställt ett tiotal verk, med olika presentationer, hon visar verk med oljefärg på duk, akrylfärg på duk och digitala prints samt fotocollage. Denna utställning som har döpts till MY LIFE kommer att visa både nya och äldre verk av Ann Frössén. Utställningen har även en personlig koppling för Ann; ”Riche var stället som vi gick till på  1970- och 1980-talet. Det var det enda rätta! Många minnen gör det roligt/speciellt att ställa ut här. MY LIFE innehåller verk från olika tider men alltid med mitt tema; vatten. Hav, vatten och vågor har fascinerat mig i över fyrtio år.”
Book a table