Hero banner

Detta är Riche

Riche är ett brasserie med svenska influenser och arvet från Tore Wretman är viktigt för oss. På vår meny står klassiska rätter sida vid sida med nya skapelser inspirerade av årstiderna, och gemensamt för all mat vi tillagar är att den är gjord från grunden med kvalitetsråvaror.

Vi slog upp dörrarna och välkomnade världen in år 1893 med Café Riche i Paris som inspiration. Sedan dess har Riche varit ett tidlöst socialt nav i centrala Stockholm. Men resan genom decennierna har inte varit helt smärtfri och mot slutet av andra världskriget behövde Riche hjälp. Familjen Wallenberg, Bonniers och Sachs gick tillsammans ihop med Tore Wretman och tog över restaurangen. Riche fick nytt liv och blev snabbt ett populärt stammishak för stjärnor som Ingmar Bergman, Sara Leander och Greta Garbo. Under den här tiden fick svensk gastronomi, mycket tack vare Tore Wretman, en helt nyfunnen status och bland mycket annat föddes exempelvis Toast Skagen i vårt kök.

image 64

Men vi har kommit långt på snart 130 år, Riche har evolverat med tiden och fortsätter att vara en mötesplats för samtiden. Idag möts du av en ikonisk entré på Birger Jarlsgatan som hämtat inspiration från cirkusens värld, och när du kommer innanför dörrarna och kollar upp i taket kan du se det välvda formerna med lampor som påminner om insidan på ett cirkustält. Redan i entrén vet du om att när du kommer till Riche kommer du att ha en fantastisk kväll.

Vi slog upp dörrarna och välkomnade världen in år 1893 med Café Riche i Paris som inspiration och har sedan dess Riche varit ett tidlöst socialt nav i centrala Stockholm.

Mat och dryck på Riche

För stora sällskap

Är ni ett större sällskap på 9 eller fler som vill umgås över borden, kanske vill du bjuda familjen på lunch eller ta med kollegorna på en företagsmiddag? Då är det bäst att boka ett bord och uppleva en av de trevligaste platserna i Stockholm. Njut! Vi har dedikerad service, stans bästa champagne, franska delikatesser, husmanskost och otaliga vinsorter för alla smaker.

Vi är en stor familj!

Svenska Brasserier är samlingsnamnet för en familj restauranger som står bakom några av landets bästa och mest intressanta koncept. Vi skapar sociala samlingsplatser med stora lokaler och många sittplatser, har generösa öppettider och vår mat har sina rötter i svensk gastronomi och estetik.

Hos oss finns goda utvecklingsmöjligheter inom koncernen och vi är stolta över den härliga gemenskapen som finns bland våra medarbetare. Du får bra förmåner i en seriös koncern och för oss är det viktigt att vi har kul på jobbet ihop. Svenska Brasserier har en värdegrund som vilar på orden generositet, tillgänglighet, trovärdighet och underhållande.

svenska-brasserier.svg
Book a table