Välkommen till Riche Fenix

En utekväll är i regel mer än bara en utekväll, den kan vara fylld av längtan och förhoppningar, oväntade möten och väntade överraskningar. Riche Fenix är en bar och ligger på Götgatan 40 i Stockholm. Hit är det enkelt att ta sig och du kommer sannolikt aldrig vilja gå hem.  


Endast drop-in.

Den 5 maj öppnar Riche Fenix även på söndagar!

Söndagar på Fenix

Du har väl inte missat att vi numera har öppet även på söndagar, kl. 14–21. Kom förbi med vännerna för mysigt söndagshäng och summera helgen, ladda upp inför den kommande veckan, och njut av en perfekt Bloody Mary samt god comfort food som dämpar söndagsångesten.

  • Maten på Riche Fenix

    Maten hos oss kommer från en lekfull plats. Vi hämtar influenser från hela världen och de kreativa rätterna på menyn ska vara enkla att äta.

  • Konsten hos oss

    Vi har en bar mitt i ett galleri. Riche Fenix är alltid är i förändring och du kommer att kunna upptäcka nya detaljer vid varje besök.

Detta händer på Riche Fenix

preview image
Tisdag 28/05 | Riche Fenix | Konst
Lilla samvetet presenteras på Fenix.

Lilla samvetet behandlar ämnen relaterade till att konfronterade med all slags obestridlig fakta borde vi människor fatta beslut som styr oss mot en hållbar framtid. Men uppenbarligen är så inte fallet. I kontrast till detta irrationella beteende står artificiell intelligens med sin förmåga att ta beslut utan att ge efter för rädsla, ego eller andra mänskliga impulser. Det är därför lätt att föreställa sig en framtid där AI ges en plats inuti det mänskliga intellektet och genom detta amalgam av intelligens räddar den bristfälliga människan från att agera ohållbart och egoistiskt. AI:n intar då likt Benjamin Syrsa, rollen som samvete. Men till skillnad från den lilla syrsan är det nya samvetet inget man enkelt viftar bort, utan är istället superstarkt och omöjligt att svika.

Vi håller kontakten

Riche Fenix sover aldrig, även om vi behöver ha stängt vissa tider. Så följ det ständiga flödet av kreativa gastronomiska uttryck och kulturevenemang genom att signa upp dig på nyhetsbrevet.

riche

Riche

Vårt äldre syskon heter Riche, bara Riche, och har varit en självklar samlingsplats i Stockholm i över 100 år. Så är du på andra sidan stan kan vi varmt rekommendera ett besök.

Ge bort en upplevelse på Riche Fenix

Ett presentkort från oss gäller på Svenska Brasseriers samtliga restauranger (Riche, Riche Fenix, Taverna Brillo, Sturehof, Teatergrillen, Luzette, Aira, Emmer på Ulriksdals Värdshus och Sturehof Matmarknad). Köp det online eller direkt från oss på Riche Fenix.

Riche Fenix är en bar...

…och ändå väldigt mycket mer. Det är på många sätt enkel en och okomplicerad plats men med hög kvalitet och genomtänkta idéer som genomsyrar allt.