Hero banner

Maten på Riche Fenix

Vi hämtar influenser från hela världen och bjuder dig på det som inspirerar oss just för tillfället. Vår mat är enkel, vällagad och lekfull.

Vi tar i första hand grönsaker från vår odling i Ulriksdal, bara 15 minuter utanför Stockholm.


Ingen bordsbokning – endast drop-in.

Meny

Salt

 

Varmt bröd med vårt eget kärnade smör 75
Ostron med pepparrot, dill och ättika 65
Dagens chark 115
Ceviche på makrill, zucchini, persika 150
Tartar på innanlår, belgisk våffla, citronkräm och löjrom 165
Vietnamesiskt spett på fläsksida, salladslök 140
Korv med bröd: Merguez, senapskräm och rostad lök 85
– plusmeny; med hummersallad 190
Gazpacho, picklade tomater, kronärtskocka, libbstickamajonnäs, gyoza-krisp 145
Glacerade rödbetor, kokosskum, dillgremolata, cashewnötter 135
Friterad kyckling, majonnäs, hotsauce 190
Ägg Fenix, friterat svart ägg med bryntsmörskum, potatis, inkokt lök och chiliolja 175
Vaktel, kycklingmousselin, kantarell, picklad lök 200
Zucchiniblommor, n'duja, ricotta 135
Svampravioli, karljohansvamp 185
Tunamelt, surdegsbröd 125
Pommes frites med majonnäs 70
Trädgårdssallad, boquerones 95
Wrångebäckost 95

Sött

Petit Choux, pistage chantilly 85
Äppel tarte-tatin, vaniljglass 110
Chokladtryffel 45
Pannkaka, mjölksorbet, mandel, kolasås 110
Dryck
vnlista

Vinlista

I vår bar är det  kul, livligt och stökigt. Vin ligger oss självklart varmt om hjärtat och vår vinlista är medelstor. För dig som söker något handplockat finns mycket att välja på. Men självklart kan du även beställa allt från en stor stark till en underfundig alkoholfri cocktail.

Här är det roligt och enkelt

En av de viktigaste principerna för Riche Fenix är enkelhet, det är ett ledord som ska genomsyra hela upplevelsen för våra gäster. Det ska vara spontant och okomplicerat, och därför har vi valt att inte ha bordsbokning, bara kom som du är. Själva baren är designad för att våra gäster ska ha kul och att det ska vara enkelt att umgås.

Alla är välkomna

Riche Fenix är en inkluderande plats och vi välkomnar alla för att ta del av vårt universum. Vi har såklart stort fokus på att servera god mat och dryck, men det vi brinner lite extra för är det sociala samspelet. Det är när världar möts som det oväntade tillåts uppstå och magi blir till. Det är så här omöjliga kärlekshistorier startar, briljanta kreativa projekt får sin origin story och sanslösa berättelser blir till.

otis_birds_colored_02 1

Närproducerade råvaror

Kvalitet är något vi alltid kommer att jobba hårt med, och vi vill att det ska märkas i allt från maten på våra gästers tallrikar till servicen de får uppleva. Det syns på konsten och i inredningsdetaljerna i våra lokaler. Det är något som ska upplevas. En av många saker som vi kommer att bygga vidare på är att alltid sträva efter är närproducerade råvaror. Att krympa såväl tid som avstånd från det att fisken fiskats, grönsakerna skördats eller köttet styckats till det att det blivit en rätt på våra gästers tallrikar. Detta är riktigt bra för naturen och maten vi serverar blir dessutom mycket godare.

Kom till oss!

Götgatsbacken är klassisk mark, och det är lika mycket en knytpunkt som en destination i sig själv. Här finns butiker, restauranger, barer och ett unikt kulturliv. Det är enkelt att komma till oss och du kommer antagligen inte vilja gå hem förrän vi stänger.

Vi ses på: Götgatan 40, 118 26 i Stockholm