Hero banner

Detta är Riche Fenix

Någon gång under 2021 började Matilda Jackson drömma om en bar på Södermalm. Något som skulle vara närbesläktat med tidigare krogar men ändå annorlunda. Och efter långa funderingar varvat med många samtal föddes Riche Fenix.

 

Det finns mycket vi lärt oss från vår syskonkrog Riche som har serverat gäster i över 100 år och kommit att associeras med god mat, bra service och ett rikt kulturliv. Lilla Baren på Riche har varit en social hub på Nybroplan under lång tid och med Riche Fenix skapar vi ett till socialt rum – på Södermalm.

Riche Fenix

Riche Fenix är på många sätt enkel en och okomplicerad plats men med hög kvalitet och genomtänkta idéer som genomsyrar allt. Maten är enkel att äta men gjord på de bästa råvarorna och ger komplexa smaker, en enkel vinbeställning i baren går snabbt att göra och i glaset kommer du att få ett noga utvalt vin precis som du vill ha det, Götgatan 40 är enkel att ta sig till men existerar i ett av Sveriges rikaste områden på kultur.

otis_birds_colored_02.png
 • läs om hur vi tar ansvar

  Lär dig mer om hur vi tar ansvar

  Riche Fenix är en del av Svenska Brasserier och koncernen har sedan 2017 dokumenterat hållbarhetsarbetet i en årlig rapport. Vill du läsa årets rapport eller kolla in vår inköpspolicy kan du göra det här.

 • jobba på riche fenix

  Vill du jobba på Riche Fenix

  Vi tillhör en av Sveriges mest anrika restaurangkoncerner och anses av många vara bland branschens absolut bästa arbetsgivare. Klicka här för att se lediga jobb och bli en del av vår familj.

 • Riche Fenix fasad med kökschef William som vinkar in gäster

  Kom i kontakt med oss

  Har du glömt något i baren, vill ändra riktning i karriären eller har någon annan fråga som du vill ha svar på? Kontakta då oss så ser vi vad vi kan göra för dig.

Köp presentkort hos oss

Ett presentkort från oss gäller på Svenska Brasseriers samtliga restauranger (Riche, Riche Fenix, Taverna Brillo, Sturehof, Teatergrillen, Luzette, Emmer, Aira, Ulriksdals Värdshus och Sturehof Matmarknad). Köp det online eller direkt från oss på Riche Fenix.

Vi är en stor familj

Svenska Brasserier är samlingsnamnet för en familj restauranger som står bakom några av landets bästa och mest intressanta koncept. Vi skapar sociala samlingsplatser med stora lokaler och mycket plats, har generösa öppettider, maten är lekfull och vällagad och alltid gjord på högklassiga råvaror.

 

Hos oss finns goda utvecklingsmöjligheter inom koncernen och vi är stolta över den härliga gemenskapen som finns bland våra medarbetare. Du får bra förmåner i en seriös koncern och för oss är det viktigt att vi har kul på jobbet ihop. Svenska Brasserier har en värdegrund som vilar på orden generositet, tillgänglighet, trovärdighet och underhållande. 

svenska-brasserier.svg