Mat och dryck på Riche
Riche är ett brasserie med svenska influenser och köket är känt för många saker, däribland arvet från Tore Wretman. Hantverket är i centrum och all mat lagas från grunden. Vi serverar plat du jour mån-fre 11.30-15.00.
Lör-sön serverar vi brunch till 16.00, därefter serveras a la carte.
Förrätter
Toast Skagen med löjrom | ½ 225 1/1 295 |
Löjrom med klassiska tillbehör | 335 |
Lerpottasill; matjes, ägg, gräddfil, rödlök, gräslök, dill och brynt smör | ½ 175 1/1 265 |
Burrata med grillade persikor, honung, pistagenötter, timjan, jalapeño från Ulriksdal och balsamicovinäger | 195 |
½ Risotto med tomater, saffran, grillade zucchini från Ulriksdal, Marconamandlar och espelettepeppar | 225 |
½ Råbiff på svenkt hängmörat innanlår med dijonnaise, cornichons, gemsallad och friterad kapris | 195 |
Pata Negra de Salamanca | 275 |
Kantareller på levaintoast med parmesan och krämig schalottenlök | 225 |
Kycklingleverparfait med plommonkompott och rostat rågbröd | 175 |
Osetra-kaviar; serveras med smörstekt toast, ägg, syrad lök och syrad grädde | 15g/595 30g/975 50g/1595 |
Skaldjur
Ostron;
Fine de Claire no3 |
st/34
6st/179 12st/350 |
Gratinerad hummer med vitlök, parmesan, smörstekt toast och aioli | ½ 355 1/1 695 |
Färskkokt Maine-hummer med majonnäs och smörstekt toast | ½ 390 1/1 765 |
Blåmmusslor med n’duja, vitlök, grädde, sherry, vårlök och pommes frites | 295 |
Svenska signalkräftor med västerbottenspaj toppad med löjrom | ½ 250g 425 1/1 500g 745 |
*Ostron och musslor är så kallade ”högrisklivsmedel” som kan orsaka allergiska reaktioner | |
Tilltugg
Mandlar | 65 |
Oliver | 65 |
En bit ost: Gruyère 50g / Comté prestige 50g | 75 |
Sardeller med bröd och citron | 95 |
Liten charkuteritallrik med marinerade oliver och cornichons | 195 |
Boquerones med crostini | 95 |
Smörstekt piggvarshuvud med sauce café de Paris | 95 |
Fläskschnitzel med choronsås, sky, liten sallad och bondpommes | 245 |
Sallad med smulad chèvre, rostade valnötter, äpple, honungs- och chilivinaigrette och krutonger | 215 |
Blodpudding med bacon, brynt smör, äpple, lingon och persilja | 225 |
Räksallad med avokado och Rhode Island-dressing | 275 |
1/1 Risotto med tomater, saffran, grillade zucchini från Ulriksdal, Marconamandlar och espelettepeppar | 335 |
Fisk
Marulk med kantareller, stuvad färsk vitkål från Ulriksdal och pancetta | 425 |
Sotad piggvar på bit med haricot vert, citron, färskriven pepparrot och suace beurre blanc | 645 |
Bouchotmusslor med n’duja, vitlök, grädde, sherry, vårlök och pommes frites | 265 |
Kött
½ rostad Knäredskyckling med café de Paris-smör, grönsallad och pommes frites | 295 |
Köttbullar med gräddsås rårörda lingon, pressgurka och potatispuré | 275 |
Grillad svensk entrecôte med tomatsallad, pommes frites och sauce bèarnaise | 525 |
Biff Rydberg | 465 |
Kalvlever Anglais med kapris, bacon, rödvinssås och potatispuré | 285 |
1/1 Råbiff på svenkt hängmörat innanlår med dijonnaise, cornichons, gemsallad, friterad kapris, sallad och pommes frites | 295 |
Svensk hängmörad T-benstek för två (700gr), med sauce béarnaise, tomatsallad och pommes frites | 1390 |
Côte de boeuf för 2-3 personer (800g); blandras på Wagyu och Angus med pommes frites, rödvinssås, sauce béarnaise, mixsallad och haricots verts | 2590 |
Snacks & Sides
Tomat- och löksallad | 75 |
Grönsallad | 65 |
Pommes frites | 55 |
Majonnäs | 35 |
Aioli | 45 |
Béarnaise | 55 |
Desserter
Frangipane med vaniljpocherade päron från Ulriksdal, valenciamandlar, honung och lättvispad grädde | 120 |
Jordgubbar- och prosecco ”tiramisu” med likör Grand marnier | 135 |
Chokladcrémeux med mjölksorbet, pistageflarn och bärgranité | 165 |
Gino | ½ 135 1/1 175 |
Crème brûlée | 120 |
Mjölkchoklad- och hasselnötstryffel | 55 |
Dammsugare | 65 |
Tre sorters ost med plommonmarmelad och fruktbröd | 225 |
FÖRRÄTTER
Ostron*; Fine de Claire No3 | st/34 6st/179 12st/350 |
Toast Skagen med löjrom | ½ 220 1/1 295 |
Kalixlöjrom med klassiska tillbehör | 335 |
Lerpottasill; matjes, ägg, gräddfil, rödlök, gräslök, dill, brynt smör och färsk potatis | ½ 175 1/1 265 |
Kokt Maine-hummer med majonnäs och smörstekt toast | ½ 390 1/1 765 |
Gratinerad hummer med vitlök, parmesan, smörstekt toast och aioli | ½ 395 1/1 795 |
Avokado och pocherat ägg på rostat rågbröd | 145 |
*ostron och musslor är så kallade ”högrisklivsmedel” som kan orsaka allergiska reaktioner
ÄGG
Ägg Royale; kallrökt lax och sauce hollandaise | 225 |
Ägg Benedict; rökt skinka och sauce hollandaise | 210 |
Ägg Florentine; spenat och sauce hollandaise | 195 |
Omelett | 185 |
Omelett med parmesan och rökt skinka | 215 |
Omelett med lax och spenat | 220 |
VARMRÄTTER
Grillad bavette på surdegsbröd med kantareller, eldad majs från Ulriksdal, parmesancrème, sallad och schalottenlök | 235 |
Råbiff på svenkt hängmörat innanlår med dijonnaise, cornichons, gemsallad, friterad kapris och pommes frites | 295 |
Köttbullar med potatispuré, gräddsås, lingon och pressgurka | 275 |
Fish`n chips med remouladsås och fänkålssallad | 285 |
Grillad svensk entrecôte med tomatsallad, pommes frites och sauce béarnaise | 525 |
½ rostad Knäredskyckling med café de Paris-smör, grönsallad och pommes frites | 295 |
Räksallad med avokado, ägg och Rhode Island-dressing | 275 |
DESSERTER
French toast (’kanelbulle’) med vaniljglass och lönnsirap | 145 |
Gino | ½ 135 1/1 175 |
Crème brûlée | 120 |
Choklad- och hasselnötstryffel | 55 |
Mousserande
NV Pol Roger, Brut Reserve, Champagne, Fr | 210 |
2016 Pol Roger, Brut Vintage, Champagne, Fr (coravin) | 265 |
2019 Albet i Noya, Cava Petit Albet, Brut Reserva, Penedès, Sp | 140 |
Vita (serveras per glas)
2023 Xavier "Le Petit Xavier Blanc", Vin de France, Fr | 145 |
2022 Louis Moreau, Chablis "Les 8", Bourgogne, Fr | 225 |
2022 Dom Faiveley, Bourgogne Chardonnay, Bourgogne, Fr | 240 |
2023 Domaine Henri Bourgeois, Sancerre Les Baronnes, Loire, Fr | 200 |
2019 Paul Buisson, Muscadet Sèvre et Maine Clisson, Loire, Fr | 155 |
2022 Bolla, Pinot Grigio delle Venezie, Trentino, It | 150 |
2023 Soalheiro, Alvarinho, "Granit", Vinho Verde, Monção e Melgaço, Po | 160 |
2023 Villa Wolf, Riesling Dry, Pfalz, Ty | 170 |
2023 Weingut Bründlmayer, Langenlois Grüner Veltliner Niederösterreich, Ös | 165 |
2021 Sean Minor Chardonnay, Central Coast, Us | 180 |
Rosé (serveras per glas)
2023 Ch Minuty, M de Minuty Rosé, Côtes de Provence, Fr | 155 |
Röda (serveras per glas)
2022 Xavier "Le Petit Xavier Rouge", Vin de France, Fr | 145 |
2022 Dom de la Rochette, Montagne de Cra, Bourgogne Pinot Noir, Fr | 230 |
2022 Domaine de Cristia, Côtes du Rhône, Fr | 155 |
2021 Prunotto "Occhetti" Langhe Nebbiolo, Piemonte, It | 195 |
2022 El Esteco, Malbec, Calchaqui Valley, Arg | 170 |
2020 Black Stallion, Cabernet Sauvignon, Napa Valley, Us | 230 |
2021 Gravelly Ford, Pinot Noir, kalifornien, Us | 185 |
2021 Penfolds, Max´s Shiraz, South Australia, Aus | 180 |
Söta & fortifierade viner
2018 Ch de Reyne Vigneua, Sauternes, Bordeaux, Fr | 23/cl (75cl) 1690 |
2006 Ch Climens, Sauternes, Bordeaux, Fr | 1550 (37,5cl) |
2005 Ch Climens, Sauternes, Bordeaux, Fr | 1950 (37,5cl) |
2004 Ch Climens, Sauternes, Bordeaux, Fr | 1500 (37,5cl) |
2002 Ch Climens, Sauternes, Bordeaux, Fr | 1720 (37,5cl) |
2015 Château d´Yquem, Sauternes, Bordeaux, Fr | 6700 (37,5cl) |
1986 Château d´Yquem, Sauternes, Bordeaux, Fr | 11700 (37,5cl) |
NV Rancy, Le Temps d´un Oubli, Latour de France, Fr | 18/cl (37,5cl) 890 |
2013 Dom. Kiralyudvar Zémplen Hegyhát Tokaji Aszú 5 Putt, Ung | 24cl/ 1100 (50cl) |
2000 Graham´s Vintage Port, Duero, Po | 2500kr (75cl) |
Quinta do Vallado, 10 years old Tawny Port, Duero, Po | 18/cl (50cl) 890 |
Quinta do vallado, 20 years old Tawny Port, Duero, Po | 25/cl (50cl) 1250 |
Quinta do vallado, 30 years old Tawny, Duero, Po | (50cl) 1950 |
2015 Quinta do Vallado, Adelaide, Vintage Port, Douro, Po En flaska (75cl) 1495 kr |
1495 (75cl) |
2023 Ceretto, Moscato d´Asti, Piemonte, It | 390 (37,5cl) |
2018 Dr. Loosen, Riesling Beerenauslese, Mosel, Ty | 28/cl |
Alkoholfritt
Leitz, Eins zwei zero, Sparkling Riesling, Ty | 95/25cl |
Leitz, Eins zwei zero, Sparkling Rosé, Ty | 95/25cl |
Beskows Vita, Bjärehalvön, Sv18 | 95/25cl |
Beskows Röda, Bjärehalvön, Sv | 95/25cl |
Mikkeller, Dink´in The Sun, Da | 75k/33cl (flaska) |
Mariestad Non Alcoholic | 49/ 40cl (fat) |
Pomologik, Ingrid Marie, Äppelmust, Sv | 65/ 25cl (flaska) |
Öl
Mariestad Export, Swe (fat) 40cl | 95 |
Mariestads Continental, Swe (fat) 40cl | 93 |
Krušovice Imperial, Tj (fat) 40cl | 102 |
Murphy´s Irish Stout, Ir (fat) 50cl | 109 |
Gotlands Bryggeri, Sleepy Bulldog Pale Ale, Swe (fat) 40cl | 100 |
Omaka A.K.A.I.P.A (fat) 30cl | 107 |
Paulaner Münchner Hell, Ty (fat) 40cl | 98 |
Melleruds Utmärkta Pilsner, Swe (flaska) 33cl | 90 |
Poppels London Lager, Eng (flaska) 33cl Glutenfri | 93 |
Menabrea Blonda, It (flaska) 33cl | 96 |
Paulaner Weissbier, Ty (flaska) 50cl | 110 |
Övrig dryck
Cola/Fanta/Sprite/Pepsi | 45 |
Loka | 42 |
Mjölk | 32 |
Färskpressad apelsinjuice | 65 |
Tomatjuice | 40 |
Red Bull 25cl | 60 |
Kaffe och te
Te | 45 |
Kaffe | 43 |
Caffe latte | 49 |
Cappucino | 48 |
Enkel espresso | 35 |
Dubbel espresso | 45 |
Vår vinlista
Vill du se vad för vin och annan dryck vi serverar? Här har du hela vår vinlista.
Detta är Riche
Vi slog upp dörrarna och välkomnade världen in år 1893 och har sedan dess varit ett tidlöst socialt nav i centrala Stockholm. Riche är ett brasserie med svenska influenser och arvet från Tore Wretman är viktigt för oss. På vår meny står klassiska rätter sida vid sida med nya skapelser inspirerade av årstiderna.