

Boka bord hos oss
Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Många söker sig hit så vi rekommenderar dig att boka ett bord så att vi får chansen att träffa dig. På våra uteserveringar är det drop in, och kom ihåg – först till kvarn.
Är ni 9 personer eller fler? Då kan ni slå en signal på Tel +46 8-545 035 60 eller skicka ett mail till info@riche.se
- Kalixlöjrom med klassiska tillbehör 335
- Inkokt vit sparris med sauce hollandaise, färsk stenbitsrom, kavringssmul och smörgåskrasse 255
- Vit sparrissoppa med ostpaj och ramslök 195
- Toast Skagen med löjrom ½ 225 1/1 305
- Osetra-kaviar; serveras med smörstekt toast, ägg, syrad lök och syrad grädde 15g/595 30g/975 50g/1595
- Silltallrik: tre sorters sill, ägghalva med skagenröra, Västerbottensost, gräddfil och lök 195
- Gravad lax med ponzumajonnäs, friterad aubergine ”five-spice” och rädisa 185
- Toast Pelle Janzon; 15g löjrom, oxfilé, äggula och hackad rödlök 275
- Pata Negra de Salamanca 275
- Liten charkuteritallrik med marinerade oliver och cornichons 195
- ½ Råbiff med karameliserad lökmajonnäs, friterad lök, snabbpicklad silverlök, biff garum, liten sallad och crostini 195
-
Skaldjur
Ostron; Chironfils no5, 1st/20 6st/110 12st/220 - Ostron; Marennes-Oléron no3 1st/35 6st/180 12st/355
- Gratinerad hummer med vitlök, parmesan, smörstekt toast och aioli ½ 355
- Gratinerad hummer med vitlök, parmesan, pommes frites och aioli 1/1 695
- Färsk kokt Maine-hummer med majonnäs och smörstekt toast ½ 390 1/1 765
- *Ostron och musslor är så kallade "högrisklivsmedel" som kan orsaka allergiska reaktioner
-
Tilltugg
Mandlar 65 - Oliver 65
- En bit ost: Gruyère 50g eller Comté prestige 50g 75
- Sardeller med bröd och citron 95
- Smörstekt piggvarshuvud med pommes frites och sauce béarnaise 145
- Halstrad lax med nässelvelouté, bakat ägg och kokt potatis 235
- Grillad pluma med grön sparris, krossad friterad potatis, citronsmör, ruccola och parmesan 265
- Sallad med kycklinglårfilé, koriander pesto, picklad majrova, krutonger och parmesan 215
- Räksallad med avokado och Rhode Island-dressing 275
- Risotto med grillad cime di rapa, färsk ramslök, parmesan, citron och rostade pinjenötter ½ 195 1/1 285
- Vit sparrissoppa med ostpaj och ramslök 195
-
Fisk
Bakad rödingfilé med beurre blanc, forellrom, gräslök, rostad spetskål, mandlar och potatispuré 365 - Sotad piggvar på bit med haricots verts, citron, färskriven pepparrot och sauce beurre blanc 645
- Ångad torsk med räkor, pepparrot, dill och sauce hollandaise 465
- Grillad tonfisk med haricots verts, Taggiasca-oliver, kronärtskocka, manchego, marconamandlar, boquerones, chili och citron 395
-
Kött
Rosastekt lammrostbiff med toppmurklor, färsk vitlök, picklad majrova, rostade hasselnötter, citronfärskost, potatisgratäng och lammsky 355 - Köttbullar med gräddsås, rårörda lingon, pressgurka och potatispuré 285
- Grillad svensk entrecôte med tomatsallad, pommes frites och sauce bèarnaise 535
- Biff Rydberg 485
- Kalvlever Anglais med kapris, bacon, rödvinssås och potatispuré 285
- 1/1 Råbiff med karameliserad lökmajonnäs, friterad lök, snabbpicklad silverlök, biff garum, grönsallad och pommes frites 295
- Hängmörad T-benstek på ben för två personer (700gr); med sauce béarnaise, tomatsallad och pommes frites 1390
- Côte de boeuf, Wagyu för två personer (800g); med rödvinssås, sauce béarnaise, mixsallad och haricots verts och pommes frites 2590
-
Snacks & Sides
Tomat- och löksallad 75 - Grönsallad 65
- Mixsallad 65
- Pommes frites 55
- Majonnäs 35
- Aioli 45
- Béarnaise 55
-
Desserter
"Cookie and ice cream" brynt smör-cookie med vaniljglass och varm kolasås 135 - Chokladmousse med hjortron och karamelliserad kakao 145
- Riche Gala - mandelkaka med vaniljglass, mandelflarn och varm chokladsås 135
- Gino ½ 135 1/1 175
- Crème brûlée 130
- ”Bakewell-tårta” fragipane med rostade rabarber och vaniljglass 145
- Mjölkchokladtryffel med hallon 60
- Dammsugare 65
- Tre sorters ost med fikonmarmelad och fruktbröd 225
-
FÖRRÄTTER
Ostron*; Marennes Olèreon No3 1st/35 6st/180 12st/355 - Toast Skagen med löjrom ½ 225 1/1 305
- Kalixlöjrom med klassiska tillbehör 335
- Kokt Maine-hummer med majonnäs och smörstekt toast ½ 390 1/1 765
- Gratinerad hummer med vitlök, parmesan, smörstekt toast och aioli ½ 395 1/1 795
- Avokado och pocherat ägg på rostat rågbröd 145
- *ostron och musslor är så kallade "högrisklivsmedel" som kan orsaka allergiska reaktioner
-
ÄGG
Ägg Royale på croissant med kallrökt lax och sauce hollandaise 225 - Ägg Benedict på croissant med rökt skinka och sauce hollandaise 210
- Ägg Florentine på croissant med spenat och sauce hollandaise 195
- Omelett 185
- Omelett med parmesan och rökt skinka 215
- Omelett med lax och spenat 220
-
VARMRÄTTER
Dubbel ”smashed” ostburgare med cheddarost, karamelliserad lök, senap, ketchup, saltgurka och pommes frites 265 - Råbiff med karameliserad lökmajonnäs, friterad lök, snabbpicklad silverlök, biff garum, liten sallad och crostini 295
- Köttbullar med potatispuré, gräddsås, lingon och pressgurka 285
- Fish`n chips med remouladsås och fänkålssallad 285
- Grillad svensk entrecôte med tomatsallad, pommes frites och sauce béarnaise 525
- 1/2 rostad Knäredskyckling med café de paris-smör, aioli, grönsallad och pommes frites 295
- Räksallad med avokado, ägg och Rhode Island-dressing 275
-
DESSERTER
American pancakes med sylt och lättvispad grädde 145 - Crème brûlée 130
- ”Cookie and ice cream” brynt smör-cookie med vaniljglass och varm kolasås 135
- Dammsugare 65
- Mjölk chokladtryffel med hallon 60
-
Mousserande
NV Pol Roger, Brut Reserve, Champagne, Fr 210 - 2018 Pol Roger, Brut Vintage, Champagne, Fr (coravin) 340
- 2019 Albet i Noya, Cava Petit Albet, Brut Reserva, Penedès, Sp 145
-
Vita (serveras per glas)
2023 Xavier "Le Petit Xavier Blanc", Vin de France, Fr 145 - 2023 Louis Moreau, Chablis, Bourgogne, Fr 230
- 2023 Domaine Henri Bourgeois, "la Travertin" pouilly-Fumé, Loire, Fr 200
- 2019 Paul Buisson, Muscadet Sèvre et Maine Clisson, Loire, Fr 155
- 2023 Bolla, Pinot Grigio delle Venezie, Trentino, It 150
- 2023 Soalheiro, Alvarinho, "Granit", Vinho Verde, Monção e Melgaço, Po 170
- 2023 Villa Wolf, Riesling Dry, Pfalz, Ty 170
- 2023 Weingut Bründlmayer, Langenlois Grüner Veltliner Niederösterreich, Ös 175
- 2022 Robert Mondavi, Private Select Chardonnay, Kalifornien, Us 180
-
Rosé (serveras per glas)
2023 Ch Minuty, M de Minuty Rosé, Côtes de Provence, Fr 160 -
Röda (serveras per glas)
2022 Xavier "Le Petit Xavier Rouge", Vin de France, Fr 145 - 2023 Maison Chanzy, Clos Michaud Pinot Noir, Bourgogne, Fr 245
- 2022 Delas Frères, Esprit Côtes du Rhône, Fr 160
- 2021 Prunotto "Occhetti" Langhe Nebbiolo, Piemonte, It 240
- 2022 Dom Bousquet, Gaia Malbec,, Arg 170
- 2022 Black Stallion, North Coast Cabernet Sauvignon, Kalifornien, Us 230
- 2022 Hahn Family Wines, Pinot Noir, Kalifornien, Us 180
- 2021 Penfolds, Max´s Shiraz, South Australia, Aus 180
-
Söta & fortifierade viner
2018 Ch de Reyne Vigneua, Sauternes, Bordeaux, Fr 23/cl (75cl) 1690 - 2006 Ch Climens, Sauternes, Bordeaux, Fr 1550 (37,5cl)
- 2005 Ch Climens, Sauternes, Bordeaux, Fr 1950 (37,5cl)
- 2004 Ch Climens, Sauternes, Bordeaux, Fr 1500 (37,5cl)
- 2014 Château d´Yquem, Sauternes, Bordeaux, Fr 6700 (37,5cl)
- 2013 Dom. Kiralyudvar Zémplen Hegyhát Tokaji Aszú 5 Putt, Ung 24cl/ 1100 (50cl)
- 2000 Graham´s Vintage Port, Duero, Po 2500kr (75cl)
- Quinta do Vallado, 10 years old Tawny Port, Duero, Po 18/cl (50cl) 890
- Quinta do vallado, 20 years old Tawny Port, Duero, Po 25/cl (50cl) 1250
- Quinta do vallado, 30 years old Tawny, Duero, Po (50cl) 1950
- 2015 Quinta do Vallado, Adelaide, Vintage Port, Douro, Po 1495 (75cl)
- 2023 Ceretto, Moscato d´Asti, Piemonte, It 390 (37,5cl)
- 2018 Dr. Loosen, Riesling Beerenauslese, Mosel, Ty 28/cl
-
Alkoholfritt
Leitz, Eins zwei zero, Sparkling Riesling, Ty 95/25cl - Mikkeller, Dink´in The Sun, Da 75k/33cl (flaska)
- Mariestad Non Alcoholic 49/ 40cl (fat)
- Pomologik, Ingrid Marie, Äppelmust, Sv 65/ 25cl (flaska)
-
Öl
Mariestad Export, Swe (fat) 40cl 95 - Mariestads Continental, Swe (fat) 40cl 93
- Krušovice Imperial, Tj (fat) 40cl 102
- Murphy´s Irish Stout, Ir (fat) 50cl 109
- Gotlands Bryggeri, Sleepy Bulldog Pale Ale, Swe (fat) 40cl 100
- Omaka A.K.A.I.P.A (fat) 30cl 107
- Paulaner Münchner Hell, Ty (fat) 40cl 98
- Melleruds Utmärkta Pilsner, Swe (flaska) 33cl 90
- Poppels London Lager, Eng (flaska) 33cl Glutenfri 93
- Menabrea Blonda, It (flaska) 33cl 96
- Paulaner Weissbier, Ty (flaska) 50cl 110
-
Övrig dryck
Cola/Fanta/Sprite/Pepsi 45 - Loka 42
- Mjölk 32
- Färskpressad apelsinjuice 65
- Tomatjuice 40
- Red Bull 25cl 60
-
Kaffe och te
Te 45 - Kaffe 43
- Caffe latte 49
- Cappucino 48
- Enkel espresso 35
- Dubbel espresso 45
Detta är Riche
Riche slog upp dörrarna 1893 och har sedan dess varit en social mittpunkt belägen på Birger Jarlsgatan mitt i Stockholm. Vi är stolta över vår långa levande historia och inte minst vårt kök som alltid hittat sätt att flytta gränserna för vad svensk husmanskost kan vara. Sen lägger vi mycket kärlek på våra råvaror, vi värnar om kultur och att vi är en plats som folk sökt sig till i över 100 år.

Närproducerade råvaror
Det finns många anledningar att komma till Riche men en av de viktigaste är såklart vår mat. Den har någonstans lagt ribban för vad Sverige förväntar sig av ett brasserie och så har det varit hur länge som helst. Men vi vill påstå att maten som serveras på dagens Riche är den bästa någonsin eftersom vi aldrig varit bättre på att arbeta med närproducerade råvaror. Vi köper in grönsaker från odlare som vi har fina relationer till, odlar själv en massa fina grönsaker på Ulriksdals Värdshus, fiskar vår egen fisk med vår båt SM4 Tarona, rensar fisken i vårt eget fiskrenseri och har en dedikerad styckmästare i köket som låter oss ta vara på alla delar av ett djur. Allt det här gör att vi kan servera den bästa, och mest klimatsmarta, maten som är snäll mot miljön till våra älskade gäster.
Du kommer hem till oss
Vi som jobbar på Riche betraktar oss själva som en stor familj – och våra gäster behandlar vi som om vi tar emot en vän i vårt hem. Vi ger förstklassig service och vill att våra gäster ska känna sig som hemma hos oss. Riche är en varm hjärtlig plats och den känslan ska man bära med sig när man åker hem.

Lilla Baren
Hit kommer du för att insupa det senaste från DJ:s eller liveartister, för att mingla i en stökig blandning av mångsysslare och levnadskonstnärer. Lilla Baren är det lekfulla navet för på Riche och ser till att oväntade konstnärliga uttryck har en naturlig plats i värmen.
Läs mer
Stora Baren
Planlösningen på Riche har inga direkta återvändsgränder, man kan liksom flanera runt i lokalerna – och på ett magnetiskt sätt dras man alltid tillbaka till Stora Baren. Det är där det händer, mötena, skådespelet, det där speciella som du inte kan sätta fingret på.
Läs mer
Matsalen
Vår matsal är stor, ljus med stora fönster som släpper in omvärlden och är lustfyllt inredd. Konsten på väggarna gör att du känner dig omsluten av kultur och möblerna är designade för att föra dig närmre dem i ditt sällskap. Med Stora Baren i mitten av Matsalen finns där alltid en puls i miljön.
Läs mer

Vår vinlista
Vill du se vad för vin och annan dryck vi serverar? Här har du hela vår vinlista.

Hitta till Riche
Stureplan är en mytomspunnen plats, för oss är det hemma. Huset stod klart 1893, vi flyttade in samma år och idag ser många av våra gäster Riche som sitt andra hem – kom förbi så förstår du varför.
Birger Jarlsgatan 4, 114 34 i Stockholm

För stora sällskap
Är ni ett större sällskap på 9 eller fler som vill umgås över borden, kanske vill du bjuda familjen på lunch eller ta med kollegorna på en företagsmiddag? Då är det bäst att boka ett bord och uppleva en av de trevligaste platserna i Stockholm. Njut! Vi har dedikerad service, stans bästa champagne, franska delikatesser, husmanskost och otaliga vinsorter för alla smaker.
Aktuellt på Riche

Hommage Erik Lallerstedt
Under tre fredagar i vår bjuder vi in till after work i Stora baren för att uppmärksamma en betydelsefull person för oss och branschen – Erik Lallerstedt. Den 25 april, 2 maj och 9 maj firar vi Erik genom att servera smørrebröd, Gammeldansk och champagne till fina priser.

Jonathan Östlund
Acid, Deep, Disco, Downtempo, Organic och andra till synes obscura house-genrer. 22-02!

Vernissage; PROJEKT HUGO. Robert Berggren och Jesper Dahl
Samlingsutställning av Robert Berggren & Jesper Dahl. För över tjugo år sedan förevigades Hugo i ett porträtt utav Peter Farago under tiden modevarumärket Pour fanns. Fotot blev sedan en iron-on patch gjord i Varberg. De glömdes bort i Berggrens stora arkiv, för att en tid sedan återupptäckas när Core blev till. Likt verksamheterna Berggren rört sig kring vill vi vill samla duktiga konstnärer, kreatörer och vänner att skapa med bas i det materialet och minnet av Hugo. Verk sprungna ur ett annat verk, från privat till publikt. Alla medverkande får patchar att sedan tolka fritt med och utifrån, helt i linje med vad dom själva är beredda att göra, och brukar göra. En kreativ process som för minnet vidare.

La Folia: Efterfest i Lilla Baren
Efterfest för Korsárs utställning på Åmells – i Lilla Baren. 22-02!