Hero banner

Boka bord hos oss

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Många söker sig hit så vi rekommenderar dig att boka ett bord så att vi får chansen att träffa dig. På våra uteserveringar är det drop in, och kom ihåg – först till kvarn.

Är ni 9 personer eller fler? Då kan ni slå en signal på Tel +46 8-545 035 60 eller skicka ett mail till info@riche.se

Läs mer
Förrätter

Förrätter

Inkokt vit sparris med sauce beurre blanc, vattenkrasse, och rostad mandel 259
Burrata med tomater, rostat levainbröd och gröna blad från Ulriksdals trädgård 175
Toast Skagen med sikrom 1/2 215
Toast Skagen med sikrom 1/1 295
Löjrom (30gr) från Finland med klassiska tillbehör 335
Pata Negra de Salamanca 275
Liten råbiff med manchegocrème, semi torkad tomat, örtsallad, picklad schallotenlök och surdegscrostini 215
Tartine extra Riche; smörstekt bröd med Skagen, smetana, pepparrot, löskokt ägg och 15 g Osetra-kaviar 625
Ekologiska sniglar från Vingåker med vitlökssmör och baguette 225
Skaldjur
Plat du jour
Sallad
Fisk & Vegetariskt
Kött
Desserter
Snacks & Sides
Dryck
Brunch
Boka bord

Detta är Riche

Riche slog upp dörrarna 1893 och har sedan dess varit en social mittpunkt belägen på Birger Jarlsgatan mitt i Stockholm. Vi är stolta över vår långa levande historia och inte minst vårt kök som alltid hittat sätt att flytta gränserna för vad svensk husmanskost kan vara. Sen lägger vi mycket kärlek på våra råvaror, vi värnar om kultur och att vi är en plats som folk sökt sig till i över 100 år.

Närproducerade råvaror

Det finns många anledningar att komma till Riche men en av de viktigaste är såklart vår mat. Den har någonstans lagt ribban för vad Sverige förväntar sig av ett brasserie och så har det varit hur länge som helst. Men vi vill påstå att maten som serveras på dagens Riche är den bästa någonsin eftersom vi aldrig varit bättre på att arbeta med närproducerade råvaror. Vi köper in grönsaker från odlare som vi har fina relationer till, odlar själv en massa fina grönsaker på Ulriksdals Värdshus, fiskar vår egen fisk med vår båt SM4 Tarona, rensar fisken i vårt eget fiskrenseri och har en dedikerad styckmästare i köket som låter oss ta vara på alla delar av ett djur. Allt det här gör att vi kan servera den bästa, och mest klimatsmarta, maten som är snäll mot miljön till våra älskade gäster.

Du kommer hem till oss

Vi som jobbar på Riche betraktar oss själva som en stor familj – och våra gäster behandlar vi som om vi tar emot en vän i vårt hem. Vi ger förstklassig service och vill att våra gäster ska känna sig som hemma hos oss. Riche är en varm hjärtlig plats och den känslan ska man bära med sig när man åker hem.

image-64.png

Lilla Baren

Hit kommer du för att insupa det senaste från DJ:s eller liveartister, för att mingla i en stökig blandning av mångsysslare och levnadskonstnärer. Lilla Baren är det lekfulla navet för på Riche och ser till att oväntade konstnärliga uttryck har en naturlig plats i värmen.
Läs mer

Stora Baren

Planlösningen på Riche har inga direkta återvändsgränder, man kan liksom flanera runt i lokalerna – och på ett magnetiskt sätt dras man alltid tillbaka till Stora Baren. Det är där det händer, mötena, skådespelet, det där speciella som du inte kan sätta fingret på.
Läs mer

Matsalen

Vår matsal är stor, ljus med stora fönster som släpper in omvärlden och är lustfyllt inredd. Konsten på väggarna gör att du känner dig omsluten av kultur och möblerna är designade för att föra dig närmre dem i ditt sällskap. Med Stora Baren i mitten av Matsalen finns där alltid en puls i miljön.
Läs mer

Vår vinlista

Vill du se vad för vin och annan dryck vi serverar? Här har du hela vår vinlista.

Här kan du även se Teatergrillens meny.

Hitta till Riche

Stureplan är en mytomspunnen plats, för oss är det hemma. Huset stod klart 1893, vi flyttade in samma år och idag ser många av våra gäster Riche som sitt andra hem – kom förbi så förstår du varför.

Birger Jarlsgatan 4, 114 34 i Stockholm

För större sällskap

Är ni ett större sällskap på 9 eller fler som vill umgås över borden, kanske vill du bjuda familjen på lunch eller ta med kollegorna på en företagsmiddag? Då är det bäst att du hör av dig för att boka ett bord och uppleva en av de trevligaste platserna i Stockholm. Njut! Vi har dedikerad service, stans bästa champagne, franska delikatesser, husmanskost och otaliga vinsorter för alla smaker.