Hero banner

Konstutställningar på Riche i Stockholm

Riche är ett levande galleri och vi älskar konst och konstnärer. Det har alltid härjat kreativa personligheter i våra lokaler och redan på Tore Wretmans tid började vi hänga deras konst på våra väggar. Idag kan du uppleva såväl vår permanenta samling som utställningar från kontemporära konstnärer som ställer ut hos oss. Verken från de tillfälliga utställningarna är till salu och kan köpas på plats.

Allt är inte alltid vad du förväntar dig och det du förväntar dig är inte alltid det du egentligen vill se. Riche är ett levande galleri som måste upplevas.

Läs mer
preview image
Konstnär: Björn AtldaxMedia: TextilDatum: 2023

Skallprojektet. Björn Atldax, utställning i matsalen på Riche

öden och dödskallen har en plats i alla våra hjärtan, i de flesta kulturer och populärkulturer. Överallt och genom hela historien. Björn Atldax gör nedslag i, och utforskar olika kulturyttringar där dödskallar och död traditionellt har fått ta stor plats. Från Voodoo och piratflaggor till de dödas dag, tibetanska Kapalas och egna fantasier. Symboltungt och lekfullt. Förhoppningsvis stillsamt och bisarrt. Verken har tecknats med tusch och har sedan i samarbete med Indigofera jeans omvandlats till en liten limiterad upplaga filtar vävda av 100% norsk ull på Rörås Tweed. Mått 150x200cm.
preview image
Konstnär: Carli HalvarsMedia: TextilDatum: 2023

CARLI HALVARS VUXENSPELET

Carli Halvars arbetssätt kan tangera mani. I ett högt tempo med en struktur och disciplin skapar han textila verk likt en en-mans-orkester. Carli har funnit ett sätt att kombinera töntiga slagord och banala uttryck med väv-teknikens komplexitet, en strävan efter den perfekta balansen – likt livet självt. Genom humor och lättsamhet har vävarna en slags terapeutisk verkan och ett sätt att ta sig an en allt mörkare samtid. Verken som presenteras i utställningen är skapade med lika mycket omsorg som barnslighet. Carli Halvars är utbildad på Nyckelviksskolan och Konstfack.
preview image
Konstnär: Tove DreimanMedia: TextilDatum: 2022

Sunny sunny sunny – Tove Dreiman

Med en förförisk text om en bakis och lite småilsk sol som kommer på besök till Lilla Baren på Riche ramar Tove Dreiman in sin utställning med vackra textilier. Motiven i verken är oftast just solen, det finns även ett fönster som vid första blicken ser gulligt ut, men när man tittar närmre så härjar elden utanför fönstret. Samtliga verk är i ljusa, härliga färger och man kan vid en hastig glans känna en uppslupen stämning av att få se dessa oskyldiga, trevliga verk, om man sen läser in texten och reflekterar över verken väcker det nya perspektiv.
preview image
Konstnär: Gilbert & GeorgeMedia: TextilDatum: 2022

Gilbert & George och Asplunds på Riche

Asplunds och Riche visar upp tre mattor av Gilbert & George. ”Den punkiga attityden” som visas upp av ett internationellt etablerat konstnärspar är spännande eftersom det inte är parets typiska uttryckssätt. Placeringen på en instutition inom Stockholms restaurangvärld med en historia från 1896 gör samarbetet mer intressant. Riche har tidigare visat mattor av t.ex. Märta Måås-Fjetterström och Jonas Bohlin.
Book a table