Hero banner

Konstutställningar på Riche i Stockholm

Riche är ett levande galleri och vi älskar konst och konstnärer. Det har alltid härjat kreativa personligheter i våra lokaler och redan på Tore Wretmans tid började vi hänga deras konst på våra väggar. Idag kan du uppleva såväl vår permanenta samling som utställningar från kontemporära konstnärer som ställer ut hos oss. Verken från de tillfälliga utställningarna är till salu och kan köpas på plats.

Allt är inte alltid vad du förväntar dig och det du förväntar dig är inte alltid det du egentligen vill se. Riche är ett levande galleri som måste upplevas.

Läs mer
preview image
Konstnär: Ziggy LindholmMedia: Måleri

Utställning Ziggy Lindholm, ”Heart-shaped birthmarks”

Genom skärmar, texter, historier och fantasier föddes en längtan efter det coola, absurda och emotionella. Det som driver hans skapande är hans nyfikenhet och önskan att hitta tröst i bildvärldar. Ziggy Lindholm gör ofta direkta referenser till vad han tar in, han är främst inspirerad av film och litteratur, och processen är att han gräver bland olika källor för att placera dessa i en ny kontext, på en duk, bland annat ofta oväntade kombinationer av bilder och texter. ”Jag gillar att använda språk som en extra dimension till det rent visuella för att fånga och förstärka ett tema och skapa djup som välkomnar till att spendera mer tid med ett verk.”
preview image
Konstnär: Leif EricsonMedia: InstallationDatum: 2024

Utställning Leif Ericson ”JAG ÄR GLAD!”

Erik Leif Ericson (1927 – 2023) föddes i Mölndal och verkade i Stockholm och var en svensk målare. Han studerade vid Slöjdföreningens skola i Göteborg för Nils Wedel 1946-1949 och på Valands konstskola, Göteborg för Endre Nemes 1950-1955. Leif Ericson är representerad vid Nationalmuseum och Moderna Museet i Stockholm. Utställningen ”JAG ÄR GLAD!” på restaurang Riche visar på glädjen och kraften i Leif Ericsons färgsprakande och fantasifulla konstnärskap.
preview image
Konstnär: Freddie WadlingMedia: MåleriDatum: 2024

Freddie Wadlings konst på Riche

I decennier var han en av landets mest legendariska sångröster, full av humor, ödmjukhet och värme. Det som den stora massan inte känner till är att Freddie Wadling började måla som mycket ung. Han studerade på Tullan Flinks målarskola i Göteborg (idag Dômen konstskola), och fortsatte måla, han blev också vän med Carl Michael von Hausswolff på vars galleri, Radium 226.05, Freddie Wadling hade sin första soloutställning 1983. Freddie Wadlings sista album, det grammisvinnande Efter regnet gavs ut våren 2016. Med det följde ett häfte av nygjorda teckningar och målningar. Ett urval av dessa visas nu på Riche.
preview image
Konstnär: Anthony MillsMedia: MåleriDatum: 2023

Doo Voo av Anthony Mills

Mills verk som presenteras på Riche i Lilla Baren är målningar och skulpturer, dessa verk är starkt färgade av ett intresse för (och vissa rötter i) Voodoo. Anthony Mills stil kan beskrivas som Virginic Street Style som är färgstark och spännande. Introducing Doo Voo. Where Tuesday is Friday and a voice supported by the ancestors does echo. Anthony Mills solo show is multi-disciplinary. Born in the 70’s , forged in the 80’s, sharpened in the 90’s, and fine tuned through the 00’s.   Here is where ratchet and classical hold hands and invite sweet November to the ritual. Six pre-fab doo voo dolls suspended from the ceiling attached to red licorice. Storytellin paintings made live at Lilla several days before the November 14 opening. You are carefully invited to Anthony Mills’ ”DOO VOO” exhibition that shall remain for the duration of 60 days.
preview image
Konstnär: Andreas RibbungMedia: MåleriDatum: 2023

”Painting processes” av Andreas Ribbung

När Andreas Ribbung erbjöds att visa sitt måleri på tunnelbanestationen Gärdet och skulle välja ut målningar som skulle sitta i långa rader bestämde han sig för att göra två nya målningar och dokumentera dem under processen. Resultatet blev en serie bilder av samma målning där man kan se hur den växer fram. Efter detta fortsatte Andreas att måla en serie nya målningar som hela tiden dokumenterades.
preview image
Konstnär: Jeanette HayesMedia: MåleriDatum: 2023

Utställning: Jeanette Hayes. Teckningar, gravyrer och en video. Curator: Alida Ivanov

Jeanette Hayes Teckningar, gravyrer och en video 07.10.2023-11.11.2023 Curator: Alida Ivanov Här på Riche presenteras teckningar, gravyrer och en video. Hayes leker med olika teman: en teckning kan ses utifrån uttrycket “boys will be boys” med allt vad det kan innebära, en annan handlar om kärlek och relationer och den tredje skildrar en så kallad “person of interest”, en person som visas extra uppmärksamhet under en brottsutredning. Allt är både rättfram och diffust med många ingångar. I de tre gravyrerna som visas på Riche möts vi av en kvinna på en motorcykel: ett “proof of life” porträtt, hon lever ingen kan tro något annat!
preview image
Konstnär: Gerhard BlumMedia: MåleriDatum: 2023

Utställning; ”Window of Death” Gerhard Blum

Konstnären Gerhard Blum visar sex större målningar, sex kopparprints och ca 150 mindre verk på restaurang Riche. Efter en cancerdiagnos har konstnären Gerhard Blum sammanställt utställningen ”Window of Death” där temat är döden. Alla verk är till salu och Gerhards målningar visas runt hela baren och i delar av matsalen. Gerhard har varit verksam konstnär i många år och har länge arbetat med temat ”Kings, Queens & Penises”. Där motiven ofta är kungar och drottningar, de är könsöverskridande och nakna och med en tydlig röd penis. Med detta tema vill Gerhard förmedla att alla är sin egen kung eller drottning, och det är inte en fråga om monarki, utan en tanke om ens egen självuppfattning.Denna utställning på Riche har en lite annan vinkel och flertalet verk (de 150 mindre verken) är något som fyllt Gerhards dagar de senaste åren, och dessa verken har också blivit färgade av hans cancerbesked. De sex stora verken har djurtema och insekter är starkt representerade. Den tyskfödda Gerhard Blum har länge levat med både Stockholm och Berlin som arena, och en del av inspirationen kommer från Marocko som han besökt årligen. En stor del av hans erfarenheter kommer även från London där Gerhard tidigare har verkat och levt. På de senaste åren har Gerhard haft Stockholm som sin fasta bas.
preview image
Media: MåleriDatum: 2023

Jeff Dundas ”Crepuscularities”

Crepuscularities utforskar övergångar; liminala inställningar och utrymmen – ögonblick strax före eller något efter sublimering, avsättning eller galvanisering. Det finns en processkvalitet som utsöndras från verken, en återspegling av konstnärens tillvägagångssätt: bilder börjar som vardagliga observationer som sedan sipprar genom galler av mening och upplevelse, en välstämd färgpalett, och slutligen framträder som deras slutliga komposition, ofta en inversion av deras ursprungliga tillstånd.
Book a table