Konstnär: Christer ChytraéusMedia: SkulpturDatum: 2013

Christer Chytraéus

En utställning med tre olika delar, Christers skulpturer sprider ut sig i Lilla Baren. Ovanför ingången till Lilla Baren svävar nu en stor betongkoloss, en vägspärr i naturlig storlek. På väggarna vid speglarna hänger olika nyckelknippor med varsin unik historia. Längst in i lokalen finns det en vägg där det placerats skulpturer som föreställer vapen av olika slag.

Väghinder. De har ett enda syfte –Att vara i vägen. I Lilla Baren har hindret lyfts upp och skapar inga fysiska barriärer, däremot blir det en psykologisk spärr att gå under denna betongkoloss.

Vapen. De skulpturer som presenteras längst in i lokalen ser ut som riktiga vapen. De
är leksakspistoler till en början. Ämnade till att efterlikna en
livsfarlig förelaga. Jag har googlat, tittat på youtube etc. för att
finna olika metoder att göra om leksakerna till fullt fungerande
skjutvapen. De verk som ställs ut skulle kunna bli riktiga skjutvapen
som liknar leksaker istället för tvärt om. Skulpturerna ser  ut som readymades i sann Marcel Duchamps anda, men det finns ytterligare en mörk bakgrunds historia till dessa.

Nyckelknippor. De är
kopior av dina nyckelknippor som du har lagt ifrån dig vid något
tillfälle som jag dokumenterat och gjutit av. Vissa fungerar. Denna del av utställningen är till synes vardagsföremål som lyfts in i en annan kontext och nu blivit konst, varje knippa har sin unika historia, och speglar ägarens personlighet.

Här kan du se mer av Christers konst.

Nyckelknippor christerchytraeus lilla baren riche

”Kom inte hit!”

Christer Chytraéus

Lilla Baren, Riche

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Andreas RibbungMedia: MåleriDatum: 2023

”Painting processes” av Andreas Ribbung

När Andreas Ribbung erbjöds att visa sitt måleri på tunnelbanestationen Gärdet och skulle välja ut målningar som skulle sitta i långa rader bestämde han sig för att göra två nya målningar och dokumentera dem under processen. Resultatet blev en serie bilder av samma målning där man kan se hur den växer fram. Efter detta fortsatte Andreas att måla en serie nya målningar som hela tiden dokumenterades.
preview image
Konstnär: Achtung InternetMedia: InstallationDatum: 2023

Achtung Internet

chtung Internet utforskar gränssnittet mellan vår digitala och analoga verklighet. Den moderna människan skiftar planlöst mellan en fragmenterad buffé av intryck från ett allt mer växande parallellt universum, och en fysisk värld med tydliga begränsningar. Gränsen mellan ”verkligheten” och cyberspace blir suddigare och suddigare för varje år som går. En ny paradigm håller på att ta form och människans växtvärk skapar ett vakuum för en lägre stående gestalt att frodas i.
preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.
Book a table