Konstnär: Christian FalkMedia: ÖvrigtDatum: 2012

Christian Falk

Christan Falk arbetade ursprungligen med musik, men efter en tid på HV Skola på Djurgården bestämde han sig för att lägga sin energi på textilier istället. Hans nära relationer med Jockum Nordström och Karin Mamma Andersson reflekteras tydligt i hans konst.

Idén till textilutställningen föddes då Falk presenterade ett av sina alster för oss med den utmärkta idén att han skulle göra om våra förkläden. Sedan följde en fantastisk kavalkad av förslag, som alla var fina nog att pryda våra väggar. Vi bestämde oss för att genast köpa ett av verken, och dessutom beställde vi ett antal förkläden som broderades av HV Ateljés konstbrodöser. Under sommaren 2011 kunde man följa arbetsprocessen i HV Galleris sommarutställning. Vi valde samtidigt att visa upp andra av Falks textila verk i Lilla Baren.

För att ytterligare hedra svensk textiltradition införskaffade vi under 2011 en Märta Måås Fjätterström-matta, i en specialversion av Jonas Bohlin. Den hänger nu på silverväggen i matsalen.

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Andreas RibbungMedia: MåleriDatum: 2023

”Painting processes” av Andreas Ribbung

När Andreas Ribbung erbjöds att visa sitt måleri på tunnelbanestationen Gärdet och skulle välja ut målningar som skulle sitta i långa rader bestämde han sig för att göra två nya målningar och dokumentera dem under processen. Resultatet blev en serie bilder av samma målning där man kan se hur den växer fram. Efter detta fortsatte Andreas att måla en serie nya målningar som hela tiden dokumenterades.
preview image
Konstnär: Achtung InternetMedia: InstallationDatum: 2023

Achtung Internet

chtung Internet utforskar gränssnittet mellan vår digitala och analoga verklighet. Den moderna människan skiftar planlöst mellan en fragmenterad buffé av intryck från ett allt mer växande parallellt universum, och en fysisk värld med tydliga begränsningar. Gränsen mellan ”verkligheten” och cyberspace blir suddigare och suddigare för varje år som går. En ny paradigm håller på att ta form och människans växtvärk skapar ett vakuum för en lägre stående gestalt att frodas i.
preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.
Book a table