Konstnär: Yngwe GamlinMedia: ÖvrigtDatum: 1961

Yngwe Gamlin

Yngwe Gamlin var inte bara konstnär, utan arbetade också som scenograf och musa åt bland andra Povel Ramel. Gamlin medverkade dessutom både som skådespelare och regissör i flera kortfilmer. Själv var han mest stolt över scenografierna till baletterna ”Eldfågeln” och ”Törnrosa” på Kungliga Operan.

På uppdrag av Tore Wretman inredde han år 1961 Operabaren. Lite av hans spretiga konstnärssjäl finns även i Teatergrillen i de permanenta verken ”Två Tusen” och ”Utan Titel”.

 

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.