Konstnär: Stefano BeccariMedia: SkulpturDatum: 2013

Stefano Beccari, Tunes

Stefano Beccaris skulpturer i baren på Riche

Den italienskfödda svenska skulptören och grafikern Stefano Beccari ställer ut tre skulpturer i stora baren på Riche. Stefano har sedan 1966 visats flitigt och finns idag representerad på institutioner runt om i världen.

Tre verk med titlarna Sound 1, Sound 2 och Sound 3 ingår i den serie som Riche nu ställer ut. Skulpturerna är inspirerade av olika typer av ljud och hur människor reagerar på de hörselförnimmelser som färdas genom dem. De tre skulpturer som visas på Riche är framtagna i statuariomarmor från Carrara.
Se mer här

Om konsten på Riche och Teatergrillen:
Redan på Tore Wretmans tid fanns en tydlig ambition med konsten på Riche och Teatergrillen. En ambition som ännu förvaltas och restaurangen är fortfarande ett levande galleri för den samtida svenska konsten. Både i form av temporära utställningar och permanent installerade verk. Varje år utökas samlingen och minst ett nytt permanent verk installeras på restaurang Riche och Teatergrillen. Representerade på Riche och Teatergrillen med permanent installerade verk finns bland annat: Ylva Ogland, Jakob Krajcik, Cecilia Ömalm Krajcikova, Märta Måås-Fjetterström, Jonas Bohlin, Gunilla Klingberg, Jonas Dahlberg, Jonas Nobel och Jockum Nordström.

 

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Andreas RibbungMedia: MåleriDatum: 2023

”Painting processes” av Andreas Ribbung

När Andreas Ribbung erbjöds att visa sitt måleri på tunnelbanestationen Gärdet och skulle välja ut målningar som skulle sitta i långa rader bestämde han sig för att göra två nya målningar och dokumentera dem under processen. Resultatet blev en serie bilder av samma målning där man kan se hur den växer fram. Efter detta fortsatte Andreas att måla en serie nya målningar som hela tiden dokumenterades.
preview image
Konstnär: Achtung InternetMedia: InstallationDatum: 2023

Achtung Internet

chtung Internet utforskar gränssnittet mellan vår digitala och analoga verklighet. Den moderna människan skiftar planlöst mellan en fragmenterad buffé av intryck från ett allt mer växande parallellt universum, och en fysisk värld med tydliga begränsningar. Gränsen mellan ”verkligheten” och cyberspace blir suddigare och suddigare för varje år som går. En ny paradigm håller på att ta form och människans växtvärk skapar ett vakuum för en lägre stående gestalt att frodas i.
preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.
Book a table