Konstnär: Tova MozardMedia: FotografiDatum: 2012

Tova Mozard

Tova Mozard har under en längre tid fotograferat scenografiska Hollywoodmiljöer. När hennes fotografier adderar ett lager verklighet ovanpå fiktionen uppstår ett störande möte mellan realism och fantasi. Verket ”No vacancy” föreställer motellet ur Hitchcockfilmen ”Psycho”, och är en del av vår permanenta konstsamling.

Läs mer om Tova Mozard på www.millikengallery.com

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.