Konstnär: Liselotte WatkinsMedia: IllustrationDatum: 2009

Liselotte Watkins

När Liselotte Watkins flyttade till Italien fick hon helt plötsligt en massa tid över eftersom hon knappt kände någon där. Hon flyttade in i en tom lägenhet och fördrev tiden med att rita på stora vita ark med tjocka tuschpennor.

Efter resor till medelhavet och oändliga stränder, med alla olika sorters kvinnor med alla olika sorters kroppar, började en helt ny sorts kvinna att växa fram i Liselottes illustrationer. Själv kallar hon dem nyvakna och lite lätt neurotiska – lite lätt förvirrade, som Liselotte själv känt sig det senaste halvåret.

”Min vän Lisa Milberg kallar dom Kamikaze-kvinnor. Lite som Woody Allen säger: ’You know they are going to crash, but they will crash into you’ …”, säger Liselotte Watkins.

Illustrationerna är en tillbakagång i tekniken, men med ett helt nytt uttryck.

”Jag hittade ett gammalt lager med Pantone-film, som slutade tillverkas för typ fem år sedan. För en massa år sedan använde jag mig mycket av den filmtypen. Den skapar en transparent känsla, så nu lät jag den helt enkelt klä mina kvinnor.”

Vi visade den i matsalen på Riche under de första månaderna 2009.

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Andreas RibbungMedia: MåleriDatum: 2023

”Painting processes” av Andreas Ribbung

När Andreas Ribbung erbjöds att visa sitt måleri på tunnelbanestationen Gärdet och skulle välja ut målningar som skulle sitta i långa rader bestämde han sig för att göra två nya målningar och dokumentera dem under processen. Resultatet blev en serie bilder av samma målning där man kan se hur den växer fram. Efter detta fortsatte Andreas att måla en serie nya målningar som hela tiden dokumenterades.
preview image
Konstnär: Achtung InternetMedia: InstallationDatum: 2023

Achtung Internet

chtung Internet utforskar gränssnittet mellan vår digitala och analoga verklighet. Den moderna människan skiftar planlöst mellan en fragmenterad buffé av intryck från ett allt mer växande parallellt universum, och en fysisk värld med tydliga begränsningar. Gränsen mellan ”verkligheten” och cyberspace blir suddigare och suddigare för varje år som går. En ny paradigm håller på att ta form och människans växtvärk skapar ett vakuum för en lägre stående gestalt att frodas i.
preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.
Book a table