Konstnär: Sebastian MurphyMedia: MåleriDatum: 2016

Sebastian Murphy

’Consistency of Energy’

27/1 – 6/2 2016 Riche Lilla Baren

Sebastian Murphys arbetar i gränslandet mellan telefonklotter, outsider art och seriekonst. Resultatet kan tolkas som verk från en sjuk hjärna och ett tredje öga. Betraktaren möts av armar, bröst, ben och ölkartonger. För Sebastian Murphy är allt en canvas. Murphys konstvärld är tankeväckande, repulsiv och både glad och sorglig i en och samma ruta.

För mer info, kontakta Sebastian: murphysthlmclassic@gmail.com

https://www.instagram.com/murphysthlm/

lilla baren murphy detalj

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.