Konstnär: Yoyo NastyMedia: MåleriDatum: 2019

Yoyo Nasty – ‘NASTY VASES’

Konstnären och illustratören Yoyo Nasty använder humor och lekfullhet för att utforska ett färgsprakande måleri. I hennes bildvärld finns en ständig närvaro av naturens väsen och grönska samt livliga djurfigurer som hundar och tigrar. Hon brinner för att skapa ett roligt och unikt uttryck i både illustrationer och mönster. Yoyo Nasty är baserad i Stockholm med en masterexamen från Konstfack University of Arts, Crafts and Design. Hon är representerad av Söderberg Agentur.

I denna utställning tolkas den blomfyllda vasen som är återkommande i Yoyos bilder ofta som ett dekorativt tillägg i bakgrunden. Här får objektet ta plats både på de stora målade dukarna och i egenskap av handmålade terracottavaser. De keramiska vaserna är unika och formgivna i samarbete med Fredda Berg. Fredda Berg är materialbaserad konstnär och keramiker. Han studerar på masterprogrammet Craft på Konstfack.

 
Utställningen pågår 6/11 – 1/12

Om ni är intresserade av att köpa vaser finns mer info här

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.