Konstnär: Yngvild SaeterMedia: SkulpturDatum: 2021

Yngvild Saeters verk visas i Lilla Baren

2021-10-13 till 2021-11-13

 

Förbered er på ett möte med taktila, skulpterade föremål gjorda av motorcykeldelar, metallnitar, kedjor och pälsbitar. Dessa djupt personliga verk kopplar an till konstnärens engagemang i punk- och straight edge-rörelsen och en nära döden-upplevelse under en operation för ett par år sedan. Yngvild berättar mer om denna upplevelse på Brillo Vox se mer här.

Verken bildar konstiga, mycket visuella, hybridformer som trotsar kategorisering och hennes sköldliknande väggobjekt blir till ett slags urbana altartavlor eller vapensköldar.

Yngvild Saeter (född 1986 i Norge, bor och arbetar i Stockholm) tog examen från Valand Academy i Göteborg 2014. Hon har också studerat social och kulturantropologi samt statsvetenskap vid universitetet i Oslo.

Yngvild Saeter är representerad av galleri Andrehn-Schiptjenko i Stockholm

Verkförteckning

Läs och se mer här, https://www.andrehn-schiptjenko.com/artists/44-yngvild-saeter/

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Andreas RibbungMedia: MåleriDatum: 2023

”Painting processes” av Andreas Ribbung

När Andreas Ribbung erbjöds att visa sitt måleri på tunnelbanestationen Gärdet och skulle välja ut målningar som skulle sitta i långa rader bestämde han sig för att göra två nya målningar och dokumentera dem under processen. Resultatet blev en serie bilder av samma målning där man kan se hur den växer fram. Efter detta fortsatte Andreas att måla en serie nya målningar som hela tiden dokumenterades.
preview image
Konstnär: Achtung InternetMedia: InstallationDatum: 2023

Achtung Internet

chtung Internet utforskar gränssnittet mellan vår digitala och analoga verklighet. Den moderna människan skiftar planlöst mellan en fragmenterad buffé av intryck från ett allt mer växande parallellt universum, och en fysisk värld med tydliga begränsningar. Gränsen mellan ”verkligheten” och cyberspace blir suddigare och suddigare för varje år som går. En ny paradigm håller på att ta form och människans växtvärk skapar ett vakuum för en lägre stående gestalt att frodas i.
preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.
Book a table