Konstnär: VÅR; Björn Atldax & Karl GrandinMedia: IllustrationDatum: 2014

VÅR; Björn Atldax & Karl Grandin

10 år av Vår i Lilla Baren.

Vår (Björn Atldax och Karl Grandin) har varit med och utformat utseendet i Lilla Baren på Riche. Under 10 års tid har de konstant levererat genialiska illustrationer till Sommarklubbarna i Lilla Baren på Riche.
Vår har med ett lekfullt och fantasirikt uttryck fångat och speglat musiken och livet i Lilla Baren. Inspirationen kommer från vitt skilda källor som Hieronymus Bosch till de Olympiska ringarna. Vår har konstant arbetat med en underliggande påminnelse om det undermedvetna, och det är lätt att förlora sig i en av deras detaljrika illustrationer. Ofta finns det ett överflöd av olika detaljer och nya upptäckter i deras illustrationer. Vår skapar verk med humor och glädjen har smittat av sig till Lilla Baren och dess gäster, nu har de försett Lilla Baren med verk under 10 års tid.
De har även försett Lilla Baren med en egen logotyp.

var Riche 210 var sommar08

var Riche Sommar 2006 300 var Riche-2014-Mantikora-01

var samlat

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.