Utställning Peter Hagdahl

Peter Hagdahl visar två verk på Riche mellan 3 mars och 19 april, 2020. Konstverken kan liknas vid en slags flödesscheman som blandar måleri, teckning och rörlig bild till sammansatta spänningsfält av rörelser, konflikter och händelser.

Hagdahls konst består ofta av tvärvetenskapliga och poetiska återgivningar mellan motsägelser, händelser och omständigheter – där platsens karaktär såväl som den aktuella situationen är viktiga komponenter och utgångspunkter. Ett vanligt tema i hela Hagdahls arbete har varit att gestalta det stabila mot det instabila och flyktiga, där varje beskrivning eller konstruktion är direkt beroende av händelser och reflektioner både utanför och inom oss själva.

Peter Hagdahl har bland annat arbetat som professor vid Konstfack, Stockholm och Kungl. Konsthögskolan i Stockholm. Sedan 2014 har han vid sidan av sitt konstnärskap varit curator på Statens konstråd där han arbetar i en mängd olika situationer och format för det offentliga rummet.

Hagdahls konstnärliga praktik sträcker sig mellan forskningsprojekt och utställningar i olika format och sammanhang både i Sverige och utomlands. Bland de platser där han har gjort utställningar är PS1, New York, Moderna Museet, Stockholm; ICC Tokyo; Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris, Kiasma, Helsingfors och Centro Cultural del Conde Duque, Madrid.