Konstnär: John ArturMedia: MåleriDatum: 2023

Utställning Dolda diagnoser, John Artur

Dolda diagnoser, John Artur
Lilla Baren, Riche
15.08.2023 – 07.10.2023

John Artur är konstnär född och baserad i Stockholm. Hans konst består av primitiva former och uttryck översatta i tydliga penseldrag, taktila ytor och naiva färgkombinationer. Ofta satta i ett spel mellan det organiska och det syntetiska.
Denna gång presenterar han sin konst med sju målade verk på duk samt en skulptur.

Dolda Diagnoser
När skammen vinner över sanningen.

Denna serie verk är baserad på min aktuella livssituation.
Ett generationsboende med sambo och fyra barn tillsammans med mina gamla gamla föräldrar.
Alla samlade i huset där jag föddes och växte upp – en stor jävla villa där jag ständigt konfronteras med skuld, skam och destruktivt beteende. Mönster som bör brytas.

Så livet gav mej den tydligaste symbolen; vi flyttade in och jag bröt nyckelbenet.
Saker måste förändras. Förändringar som gör ont och sår som läker långsamt.

Alkoholism, demens och bokstavskombinationer. Perfekt utåt men trasigt innanför.
Ekonomisk våld, pengaskam, bortskämda unge som flög Concorde, mammas pojke, alldeles för hårda ord, alltid en hård jävla ton.
Luften är instängd och jag vågar sakta öppna fönster och dörrar för att vädra ut.
Det klagas på korsdrag men jag känner att mitt liv kräver ny luft.

Dom växte upp utan pengar, jag med massor. Tack och förlåt.

Jag har försökt vara den perfekta sonen och den perfekta pappan. Jag tror det är dags att sluta med det nu. En besviken vuxen son med besvikna vuxna barn.

Men jag ser att det börja klarna, jag jobbar på det, jag dealar med det. Saker blir sakta bättre.
Bland annat med hjälp av konsten.

—————————————————————————————-

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Andreas RibbungMedia: MåleriDatum: 2023

”Painting processes” av Andreas Ribbung

När Andreas Ribbung erbjöds att visa sitt måleri på tunnelbanestationen Gärdet och skulle välja ut målningar som skulle sitta i långa rader bestämde han sig för att göra två nya målningar och dokumentera dem under processen. Resultatet blev en serie bilder av samma målning där man kan se hur den växer fram. Efter detta fortsatte Andreas att måla en serie nya målningar som hela tiden dokumenterades.
preview image
Konstnär: Achtung InternetMedia: InstallationDatum: 2023

Achtung Internet

chtung Internet utforskar gränssnittet mellan vår digitala och analoga verklighet. Den moderna människan skiftar planlöst mellan en fragmenterad buffé av intryck från ett allt mer växande parallellt universum, och en fysisk värld med tydliga begränsningar. Gränsen mellan ”verkligheten” och cyberspace blir suddigare och suddigare för varje år som går. En ny paradigm håller på att ta form och människans växtvärk skapar ett vakuum för en lägre stående gestalt att frodas i.
preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.
Book a table