Konstnär: Trinidad CarrilloMedia: FotografiDatum: 2022

Trinidad Carrillo på Teatergrillen, premiärvisning av SAK edition samt utställning

Teatergrillen är stolta över att presentera en utställning och premiärvisning med Trinidad Carrillo
samarbete med SAK, Sveriges Allmänna Konstförening

Utställning Trinidad Carrillo på Teatergrillen
13.09.2022 – 19.11.2022
verkförteckning

Trinidad Carrillo på Teatergrillen, premiärvisning av SAK edition samt utställning

Trinidad Carrillo (f.1975) är en svensk-peruansk konstnär utbildad vid Valands Konsthögskola och Fotohögskolan i Göteborg. I Carrillos foton råder ett slags magisk realism, i ett plan mellan det vardagliga och det drömlika. Hon söker fram mytiska, suggestiva miljöer där hon själv eller familj och vänner ibland figurerar. En särskild plats har medicinalväxterna för deras förmåga att såväl bota och läka som försätta i trans.

I utställningen på Teatergrillen visar Carrillo tidigare verk från 1997 och framåt, liksom ett helt nytt verk i upplaga.

Motivet i editionen kommer från en resa till Yucatanhalvön i Mexico, en resa som började med tankar kring platsen där den meteorit som utplånade dinosaurierna föll. Vad växer i ett meteorlandskap?

Vistelsens sista morgon steg Carrillo upp innan soluppgången och gick ner till den sjufärgade Bacalalagunen med sin Rolleiflexkamera för att fånga de sista och första solstrålarna på platsen. Det var den sista bilden hon tog med kameran innan den dog.

Om SAK-verket som premiärvisas;

Solguden äter upp hela bilden.
Vi kom närmare meteoriten än vi någonsin gjort: vi badade i alla kratrar vi fann – utom den i tredje nyansen av djup; mer än 80 meter.

 Vi försökte undvika att vidröra och skada de allra äldsta organismerna.

 Tänk ett ljus av mjölk och turkos, så ögonen inte vet om de ser utåt eller inåt: i drömmen, bländande, du kisar. Effekten förstärks av dina simglasögon som inte håller tätt. Det är så mycket ljus, och kropp: vattnet följer huden och där huden lämnar vattnet tar luften vidjag är omsluten, vi är omslutnatillsammans. 

Jag nådde lagunen före solen, och satte upp kameran som fick äta upp de allra första solstrålarna, hela portionen i lugn och ro. Mina ögon åt av alla toner, från turkos till marinblå. Men min kamera registrerade Intis ljusnektar som ett gyllene hav av ljus som rann och täckte allt, rann ner mellan sprickorna, mellan molekylerna på den gigantiska vattenkroppen. 

Solguden tog min kamera som tog sin sista bild.

Mer info om verken som visas i utställningen på Teatergrillen:

1.It wasn´t even his garden.

2.The invisible.

3.Psycho House.

4.Untitled, 2007.

5.Florero, 2008.

6.Pregnant news, 2007.

7.The Orphan, 2013.

8.Untitled, 1997. (Princess Bear)

9.Untitled, 2010. (Pink Mercedez)

10.Untitled, 2009 ( It´s not the Moon)

SAK Edition

Trinidad Carrillo
The last Sunrise, 2019-2022

Upplaga: 27 + 1 AP

Storlek på bild: 26 x27 cm

Storlek på yta: 31 x 32cm

Fine Art print på Hahnemühler Photo Rag Ultra Smooth.

Pris: 3 500 kr

Säljs via Sveriges Allmänna Konstförening

Stort tack till våra vänner på Sveriges Allmänna Konstförening och Transart, som gjort denna presentation möjlig!

Sveriges Allmänna Konstförening

Transart

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Andreas RibbungMedia: MåleriDatum: 2023

”Painting processes” av Andreas Ribbung

När Andreas Ribbung erbjöds att visa sitt måleri på tunnelbanestationen Gärdet och skulle välja ut målningar som skulle sitta i långa rader bestämde han sig för att göra två nya målningar och dokumentera dem under processen. Resultatet blev en serie bilder av samma målning där man kan se hur den växer fram. Efter detta fortsatte Andreas att måla en serie nya målningar som hela tiden dokumenterades.
preview image
Konstnär: Achtung InternetMedia: InstallationDatum: 2023

Achtung Internet

chtung Internet utforskar gränssnittet mellan vår digitala och analoga verklighet. Den moderna människan skiftar planlöst mellan en fragmenterad buffé av intryck från ett allt mer växande parallellt universum, och en fysisk värld med tydliga begränsningar. Gränsen mellan ”verkligheten” och cyberspace blir suddigare och suddigare för varje år som går. En ny paradigm håller på att ta form och människans växtvärk skapar ett vakuum för en lägre stående gestalt att frodas i.
preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.
Book a table