Konstnär: Stig SteijnerMedia: MåleriDatum: 2021

Stig Steijner – ”HAHAHA YES I THINK SO”

Stig Steijner (f. 1990) bor och arbetar i Göteborg och är utbildad på Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam och Akademin Valand, Göteborg.

Utställningen börjar onsdag 12/5

https://www.stigsteijner.com

https://www.instagram.com/bongas414/

 

”När jag samlar material för att skapa en grund för min process så fotograferar jag olika platser samt fysiska material. Dessa blir sedan ihopsatta som kollage för att sedan informera mig om hur olika tavlor kan ta form. Med tavlorna så vill jag berätta en historia om en plats som är nästan som ett monument över samtiden. En plats som är förgänglig, utblottad och i sitt slutskede visar sitt innanmäte. Där hårda material plötsligt böjs i krokiga former, där färg från väggarna vittrar, nedslagna klinkers bitar ligger på golvet och andra människor har tagit sig in och gjort platsen till sin egen. Det som även intresserar mig är förutom själva skelettet av rivnings objekten är dess temporära form och hur de konstant ändras innan de till slut är jämnade till marken. Istället för en klassisk ruin där en romantisk bild har skapats och tas omhand är dessa byggnader enbart ”öppna” en kort period innan något nytt ersätter.

I mina senaste verk så tar jag dessa former och applicera på duk, för att skapa mina egna påhittade fresker. Flera olika lager appliceras för att skapa en råare yta där olika färger idealiseras för att hitta trådarna tillbaka till den ursprungliga platsen. Mycket inspiration till mitt arbete har jag fått från Jane Rendells book ”Site-writing” där Rendell beskriver idén om att skapa en berättelse som befinner sig mellan fiktion och verklighet och hur dessa kan få en historia att koppla samman det förflutna och framtiden. Där en promenad inuti en byggnad kan skapa ett eget narrativ när man möter historien bakom den, olika material och hur allt samspelar, både i verkligheten och imaginärt.”

Verkförteckning

alla verk är till salu,

vid intresse kontakta

calle@riche.se

 

 

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Andreas RibbungMedia: MåleriDatum: 2023

”Painting processes” av Andreas Ribbung

När Andreas Ribbung erbjöds att visa sitt måleri på tunnelbanestationen Gärdet och skulle välja ut målningar som skulle sitta i långa rader bestämde han sig för att göra två nya målningar och dokumentera dem under processen. Resultatet blev en serie bilder av samma målning där man kan se hur den växer fram. Efter detta fortsatte Andreas att måla en serie nya målningar som hela tiden dokumenterades.
preview image
Konstnär: Achtung InternetMedia: InstallationDatum: 2023

Achtung Internet

chtung Internet utforskar gränssnittet mellan vår digitala och analoga verklighet. Den moderna människan skiftar planlöst mellan en fragmenterad buffé av intryck från ett allt mer växande parallellt universum, och en fysisk värld med tydliga begränsningar. Gränsen mellan ”verkligheten” och cyberspace blir suddigare och suddigare för varje år som går. En ny paradigm håller på att ta form och människans växtvärk skapar ett vakuum för en lägre stående gestalt att frodas i.
preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.
Book a table