Konstnär: Sookyoung HuhMedia: FotografiDatum: 2017

SOOKYOUNG HUH – ‘IN THE HALF LIGHT’

‘In the Half Light’ är en ny utställning av koreansk-brittiska konstnären Sookyoung Huh som presenterar en rad nya arbeten från serien Flowerless Plants tillsammans med ett tidigare verk, Kalpa. Verken i utställningen har skapats av Huh under de senaste åren som bosatt i Storbritannien och utforskar den komplexa relationen mellan landskap och individ.

Skogen är ofta Huhs studio. Ensamt promenerande känner hon sig hemma igen, reagerar på och ändrar omgivningen med en rad tillfälliga ingrepp. Till exempel genom en fysisk kroppslig närhet. Små växter som sporgömmen och grässtrån införs i ett snår av skimrande halvljus och mörker genom en förbisedd undervegetation, en diminutiv version av natur.
De färdiga bilderna är en kulmination av dessa element och varje bild drar åt sin egen specifika tillblivelseplats.

Med en väldigt oortodox teknik, en handhållen bakvänd kameralins och med gammal mörkrumsteknik, lithframkallare, lägger hon sin egen personliga berättelse över landskapet och uppmuntrar betraktaren att själva omvärdera hur förhållande till landskapet bildas och i vilken utsträckning detta är en produkt av kulturarv eller personlig erfarenhet.

Utställningen pågår fram till 14/1 2018 i Lilla Baren

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Andreas RibbungMedia: MåleriDatum: 2023

”Painting processes” av Andreas Ribbung

När Andreas Ribbung erbjöds att visa sitt måleri på tunnelbanestationen Gärdet och skulle välja ut målningar som skulle sitta i långa rader bestämde han sig för att göra två nya målningar och dokumentera dem under processen. Resultatet blev en serie bilder av samma målning där man kan se hur den växer fram. Efter detta fortsatte Andreas att måla en serie nya målningar som hela tiden dokumenterades.
preview image
Konstnär: Achtung InternetMedia: InstallationDatum: 2023

Achtung Internet

chtung Internet utforskar gränssnittet mellan vår digitala och analoga verklighet. Den moderna människan skiftar planlöst mellan en fragmenterad buffé av intryck från ett allt mer växande parallellt universum, och en fysisk värld med tydliga begränsningar. Gränsen mellan ”verkligheten” och cyberspace blir suddigare och suddigare för varje år som går. En ny paradigm håller på att ta form och människans växtvärk skapar ett vakuum för en lägre stående gestalt att frodas i.
preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.
Book a table