Konstnär: Ester ErikssonMedia: MåleriDatum: 2022

Soloutställning med Ester Eriksson i Lilla Baren på Restaurang Riche.

2022.01.12- 2022.03.19

Ester Eriksson (f,1987) använder sin praktik för att visa upp sitt eget perspektiv på samhället och vardagen. Ester Eriksson har studerat på Serieskolan i Malmö och Gerlesborgsskolan i Stockholm. År 2021 tog hon examen från Kungliga konsthögskolan i Stockholm.

Ester Eriksson arbetar med en rad olika uttrycksmedel som teckning, måleri och skulptur. En praktik som konstnären själv beskriver som ”en enda stor impuls”, där det ena leder till det andra. Utgångspunkten för Eriksson arbete har länge varit att gräva där hon står, och med ett stort intresse för det självbiografiska, psykologi och drömbilder försöker Eriksson att skapa världar där hon kan vara helt fri.

Ester har även gett ut flera böcker tillsammans med Kartago förlag, bl a Esters rester. Ester, som i Långbens skepnad drar omkring med sin Mimmi Pigg-liknande kompis My. De super, drar dåliga skämt, snackar om livet och raggar på Tinder. Utöver det går Ester till psykologen, ritar eller trampar i klaveret i största allmänhet. Genom allt detta lyckas hon på något bakvänt sätt behålla sin värdighet. Dessutom är hon, medvetet eller inte, fruktansvärt rolig och har alltid svar på tal.

Verken hon visar på Riche är i samma anda.

2020 vann Ester Augustpriset för sina illustrationer till barnboken Humlan Hanssons Hemligheter.

Ester är representerad av Hall Gallery.

https://www.hallgallery.org/artists/ester-eriksson

Urval av tidigare utställningar

Tabula Rasa, grupputställning, Hall Gallery, Göteborg, 2021
Under the Dome, grupputställning, Eric Ericsonhallen, Stockholm, 2020
CF Hill Annual 19, grupputställning, CFHill, Stockholm, 2019
När Leken Blev Allvar, grupputställning, Galleri Steinsland Berliner, Stockholm, 2019
Rundgång, grupputställning, Kungliga Konsthögskolan Stockholm, 2018
Waffles & Fashion, Crum Heaven, Stockholm, 2018
Jag Känner Mig Ful och Värdelös, grupputställning, Italienska Palatset, Växjö, 2018
Liljevalchs Vårsalong, grupputställning, Stockholm, 2018
Grupputställning, Crum Heaven , Stockholm, 2017
Grupputställning, Galleri Magnus Winström, Göteborg, 2016

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Andreas RibbungMedia: MåleriDatum: 2023

”Painting processes” av Andreas Ribbung

När Andreas Ribbung erbjöds att visa sitt måleri på tunnelbanestationen Gärdet och skulle välja ut målningar som skulle sitta i långa rader bestämde han sig för att göra två nya målningar och dokumentera dem under processen. Resultatet blev en serie bilder av samma målning där man kan se hur den växer fram. Efter detta fortsatte Andreas att måla en serie nya målningar som hela tiden dokumenterades.
preview image
Konstnär: Achtung InternetMedia: InstallationDatum: 2023

Achtung Internet

chtung Internet utforskar gränssnittet mellan vår digitala och analoga verklighet. Den moderna människan skiftar planlöst mellan en fragmenterad buffé av intryck från ett allt mer växande parallellt universum, och en fysisk värld med tydliga begränsningar. Gränsen mellan ”verkligheten” och cyberspace blir suddigare och suddigare för varje år som går. En ny paradigm håller på att ta form och människans växtvärk skapar ett vakuum för en lägre stående gestalt att frodas i.
preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.
Book a table