Konstnär: Amanda LundqwistMedia: MåleriDatum: 2021

Sheila Amanda Lundqwist, Self Love / Meditations

Sheila Amanda Lundqwist
Self Love / Meditations
Lilla Baren
18.08.2021 – 11.09.2021

Self Love / Meditations är en svit som ger en inblick i en inre värld fylld av ljus, där tonerna av en flöjt i silver spelar över fjällets vidsträckta storhet. Det är också en visuell representation av en vänskap mellan konstnären Sheila Amanda Lundqwist och musikproducenten DJ Clea. Amanda och Clea möttes under sina filosofistudier i Stockholm 2014 och har efter år av kreativa och andliga samtal gjort sitt första gemensamma projekt – ett resultat av två själar som möts. Amanda målade samtliga verk medan hon lyssnade på Cleas låt “Meditations” och målningarna är således musik översatt till bild, ljud som förvandlats till färg och form.

Sheila Amanda Lundqwist föddes i Vilhelmina, där livet kretsade kring fjället och en livsviktig relation till naturen. Magin från denna barndomens plats har hon burit med sig in i sin konst som ofta utforskar det lekfulla och naiva som ryms i ett barns världsbild. “Konst och musik är en spirituell gåva och mina verk kan ses som en meditation. När jag har skapat har jag utgått från det mjuka och det snälla som jag kan höra i Cleas musik. Ljuset finns ständigt närvarande, i både musik och bild.”

Sheila Amanda Lundqwist har en examen i psykologi och jobbar som researcher. Hon har målat sedan hon var barn och har ägnat en stor del av sitt liv åt skapande i text och bild. DJ Clea är en av Stockholms mest anlitade DJ:s och har turnerat i och utanför Europa. Som producent har hon släppt musik på skivbolag såsom Ghostly International, Church och Anjunadeep. Sedan 2020 driver de den kreativa studion och skivbolaget Blue Zone tillsammans med Isa Liliestrand.

Målningarna är gjorda i akryl på papper.

Videoverket “Meditations” visas på vernissagen 18 Augusti.

 

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Andreas RibbungMedia: MåleriDatum: 2023

”Painting processes” av Andreas Ribbung

När Andreas Ribbung erbjöds att visa sitt måleri på tunnelbanestationen Gärdet och skulle välja ut målningar som skulle sitta i långa rader bestämde han sig för att göra två nya målningar och dokumentera dem under processen. Resultatet blev en serie bilder av samma målning där man kan se hur den växer fram. Efter detta fortsatte Andreas att måla en serie nya målningar som hela tiden dokumenterades.
preview image
Konstnär: Achtung InternetMedia: InstallationDatum: 2023

Achtung Internet

chtung Internet utforskar gränssnittet mellan vår digitala och analoga verklighet. Den moderna människan skiftar planlöst mellan en fragmenterad buffé av intryck från ett allt mer växande parallellt universum, och en fysisk värld med tydliga begränsningar. Gränsen mellan ”verkligheten” och cyberspace blir suddigare och suddigare för varje år som går. En ny paradigm håller på att ta form och människans växtvärk skapar ett vakuum för en lägre stående gestalt att frodas i.
preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.
Book a table