Konstnär: Sara GewaltMedia: MåleriDatum: 2020

Sara Gewalt “på drift”

Sara Gewalts arbeten möter vi figurer och miljöer som satts samman i en alternativ värld. Här finns en tydlig melankolisk och orolig känsla av att något är på väg att ske eller precis har skett. Samtidigt finns det också drag av något mer humoristisk och lekfullt som är närvarande i hennes arbeten.

Saras influenser är ofta hämtade ifrån en drömsk mystik kombinerad med en vild och otämjd estetik som bland annat återfinns i heavy metal kulturen. Kontrasterna är skarpa och uttrycket rått.

“Jag intresserar mig mycket för transformation och kontraster; djur och människa, gränslandet mellan dröm och vakenhet. Ofta använder jag mig av symboler och mystik i mina arbeten. Det är en spänning, någonting överhängande och känsloladdat, som ska finnas närvarande i det jag gör. “

På Saras utställning “På drift” i Lilla Baren möts betraktarna av både måleri, skulptur och tryckkonst. Verken ger uttryck för en längtan till att vilja vara på väg igen, att åter känna sig fri nu när allt blev så trångt. På väg någonstans genom sanddynor bland schamaner och monumentala berg under stjärnklara avgrundsnätter. Tursamma eller olycksbådande omen lurar längs vägen där hög musik och förevigt brinnande eldar visar oss vägen.

 

Sara Gewalt (b. 1984) is an artist born and based in Stockholm, Sweden. She holds a BFA from Konstfack, University of Fine Arts, Crafts and Design.

 

 

Utställningen pågår  2020.10.21 – 2020.11.13

Klicka här för verklista

 

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Andreas RibbungMedia: MåleriDatum: 2023

”Painting processes” av Andreas Ribbung

När Andreas Ribbung erbjöds att visa sitt måleri på tunnelbanestationen Gärdet och skulle välja ut målningar som skulle sitta i långa rader bestämde han sig för att göra två nya målningar och dokumentera dem under processen. Resultatet blev en serie bilder av samma målning där man kan se hur den växer fram. Efter detta fortsatte Andreas att måla en serie nya målningar som hela tiden dokumenterades.
preview image
Konstnär: Achtung InternetMedia: InstallationDatum: 2023

Achtung Internet

chtung Internet utforskar gränssnittet mellan vår digitala och analoga verklighet. Den moderna människan skiftar planlöst mellan en fragmenterad buffé av intryck från ett allt mer växande parallellt universum, och en fysisk värld med tydliga begränsningar. Gränsen mellan ”verkligheten” och cyberspace blir suddigare och suddigare för varje år som går. En ny paradigm håller på att ta form och människans växtvärk skapar ett vakuum för en lägre stående gestalt att frodas i.
preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.
Book a table