Datum: 2019

SAK gästar Riche

10 april – 2 maj gästar SAK Restaurang Riche och Lilla Baren (Lilla Barens utställning hänger lite kortare) med verk ur serien SAK Edition av några av svenska samtidskonstens mest spännande konstnärer. Under vernissagekvällen bjuder vi även på en sneak peek på årets förstaprisverk i konstlotteriet, “Seashell Tears” av Lotta Antonsson.

Kom och titta på ett urval av de verk som SAK lyft fram;
Marianne Lindberg De Geer, She & Me / Hon & jag
ed. 2017. Erik Berglin, POLLOCK ON PROZAC
ed. 2012. Tova Mozard, Gags & Business
ed. 2019. Martha Ossowska Persson, Keeper of the Touch
ed. 2013. Karlsson Rixon, Dubbelporträtt
ed. 2018. Sara Möller, Frukten
ed. 2017. Malin Gabriella Nordin, Begynnelser
ed. 2011. Lovisa Ringborg, La Belle Indifférence
ed. 2017. Roland Persson, ”Skört samtal”
ed. 2105. Ulrika Sparre, Allt är bra
ed. 2016. Jonas Liveröd, Erasmus Erased and Replaced
ed. 2018. Oskar Nilsson, Strange, and not so strange, events in and around a tree

Vissa verk är tillgängliga; verklista Riche

www.konstforeningen.se

 

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Andreas RibbungMedia: MåleriDatum: 2023

”Painting processes” av Andreas Ribbung

När Andreas Ribbung erbjöds att visa sitt måleri på tunnelbanestationen Gärdet och skulle välja ut målningar som skulle sitta i långa rader bestämde han sig för att göra två nya målningar och dokumentera dem under processen. Resultatet blev en serie bilder av samma målning där man kan se hur den växer fram. Efter detta fortsatte Andreas att måla en serie nya målningar som hela tiden dokumenterades.
preview image
Konstnär: Achtung InternetMedia: InstallationDatum: 2023

Achtung Internet

chtung Internet utforskar gränssnittet mellan vår digitala och analoga verklighet. Den moderna människan skiftar planlöst mellan en fragmenterad buffé av intryck från ett allt mer växande parallellt universum, och en fysisk värld med tydliga begränsningar. Gränsen mellan ”verkligheten” och cyberspace blir suddigare och suddigare för varje år som går. En ny paradigm håller på att ta form och människans växtvärk skapar ett vakuum för en lägre stående gestalt att frodas i.
preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.
Book a table