Konstnär: Roger HanssonMedia: SkulpturDatum: 2014

Roger Hansson

”Jockeyklubbens medlemmar sitter uppflugna på sina bemålade plåtmärrar. De är förbundna med ett gemensamt maskineri som styr tillvaron i ett regelbundet men svårförutsägbart mönster. Likt Dick Bengtsson färgglada solstolar drömmande om abstraktioner, förenas ekipagen av en gemensamm idé om att flyga på riktigt” – Susanna Slör

Roger Hansson
b. 1967 Laholm
Konstfack, Stockholm (1997-2002)
POSTS

Roger Hansson är representerad av Stene
http://www.steneprojects.se/

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.