Riche tipsar om ”The world is your oyster” av Tove Kjellmark på Teatergrillen

 

VAR: TEATERGRILLEN
VAD: KONST
NÄR: 27 AUGUSTI – 1 NOVEMBER

Tove Kjellmark intresserar sig för människans inre, kroppslighet och dess förhållande till rumslighet. Hennes praxis, både medvetet tvärvetenskaplig och helt odisciplinerad, härrör från en visuell konstbakgrund. Som verktyg och material använder hon sig ofta av sin egen kropp i kombination med hemmabyggda maskiner samt avancerad teknologi. Kjellmark har gjort Technoanimalism till sitt signum och i mediala sammanhang har hon kallats för en modern, kvinnlig, Dr. Frankenstein.

Tove Kjellmark (1977) är född och baserad i Stockholm. Hon tog sin MFA vid Kungliga konsthögskolan 2009 och har sedan dess ställt ut regelbundet på den internationella konstscenen. Just nu arbetar hon med en interaktiv offentlig bronsskulptur till en skolgård i Stockholm och är nominerad till The Lumen prize. SVT har visat hennes konstnärliga undersökande process i programmen Kobra och Babel. Hon har precis erhållit ett stort stipendium från kulturbryggan för sitt nyskapande projekt; Hästen, roboten och det omätbara.

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Andreas RibbungMedia: MåleriDatum: 2023

”Painting processes” av Andreas Ribbung

När Andreas Ribbung erbjöds att visa sitt måleri på tunnelbanestationen Gärdet och skulle välja ut målningar som skulle sitta i långa rader bestämde han sig för att göra två nya målningar och dokumentera dem under processen. Resultatet blev en serie bilder av samma målning där man kan se hur den växer fram. Efter detta fortsatte Andreas att måla en serie nya målningar som hela tiden dokumenterades.
preview image
Konstnär: Achtung InternetMedia: InstallationDatum: 2023

Achtung Internet

chtung Internet utforskar gränssnittet mellan vår digitala och analoga verklighet. Den moderna människan skiftar planlöst mellan en fragmenterad buffé av intryck från ett allt mer växande parallellt universum, och en fysisk värld med tydliga begränsningar. Gränsen mellan ”verkligheten” och cyberspace blir suddigare och suddigare för varje år som går. En ny paradigm håller på att ta form och människans växtvärk skapar ett vakuum för en lägre stående gestalt att frodas i.
preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.
Book a table