Konstnär: Constance TenvikMedia: MåleriDatum: 2019

Riche lunch sessions, Constance Tenvik på Lilla Baren, Riche

Loyal presenterar Riche Lunch Sessions av Constance Tenvik – utställning i Lilla Baren
– 3 september till 6 oktober

Under loppet av trettio dagar målades tretton porträtt i Restaurang Riches rika kultmiljöer.
Loyal Gallery bjöds in av Riche och gavs fria händer, vilket ledde till att konstnär Constance Tenvik tog med sig gouache-färger, penslar, en plastburk för vatten och en gäst till restaurangen.
Olika karaktärer i Stockholm avbildades under influenserna av mat, vin och sött. Ett performativt streck drogs över restaurangen, där personalen snart blev van vid Tenviks närvaro. Andra gäster utöver subjekten kom förbi för att rama in porträtten med konversation och glädje. Att avbilda är ett tidlöst sätt att frysa ett ögonblick – ett porträtt är inte bara ett porträtt utan en del av en tidslinje, linjär men inte regelbunden. Olika stopp, täta eller med utrymme emellan, har spelat stor roll i hur vi förstår vår dåtid. Det ödmjuka projekt som Tenvik har ägnat sig åt blir ett sätt att minnas och dela med sig av de stunder konstnären har fått uppleva tillsammans med sina gäster, en sommar i Stockholm 2019. Hennes förevigade minnesbilder är fulla av rörelse, färgrika och frapperande.

Tack till Loyal
https://www.loyalgallery.com/

 

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Andreas RibbungMedia: MåleriDatum: 2023

”Painting processes” av Andreas Ribbung

När Andreas Ribbung erbjöds att visa sitt måleri på tunnelbanestationen Gärdet och skulle välja ut målningar som skulle sitta i långa rader bestämde han sig för att göra två nya målningar och dokumentera dem under processen. Resultatet blev en serie bilder av samma målning där man kan se hur den växer fram. Efter detta fortsatte Andreas att måla en serie nya målningar som hela tiden dokumenterades.
preview image
Konstnär: Achtung InternetMedia: InstallationDatum: 2023

Achtung Internet

chtung Internet utforskar gränssnittet mellan vår digitala och analoga verklighet. Den moderna människan skiftar planlöst mellan en fragmenterad buffé av intryck från ett allt mer växande parallellt universum, och en fysisk värld med tydliga begränsningar. Gränsen mellan ”verkligheten” och cyberspace blir suddigare och suddigare för varje år som går. En ny paradigm håller på att ta form och människans växtvärk skapar ett vakuum för en lägre stående gestalt att frodas i.
preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.
Book a table