Konstnär: Pontus DjanaieffMedia: IllustrationDatum: 2020

Pontus Djanaieff, My sugar rush revisit to rainbowland

My sugar rush revisit to rainbowland
17.06.2020 – 01.08.2020

Pontus Djanaieff utforskar samtiden genom sina skulpturer i plast och sina textila verk. Hans influenser kommer från allt från barndomshjältar till ungdomskultur och tar sig uttryck i färggranna popexplosioner.
Det är popkonst med starka street art-influenser, ofta med titlar eller meningar i verken som har en underfundig betydelse vilka är upp till betraktaren att tolka.
Alla dessa intryck som han under åren samlat på sig har nu koncentrerats i en samling verk, ”My Sugar Rush Revisit to Rainbowland”, som presenteras i Lilla Baren.
I verken som presenteras kommer även ett permanent verk för Riche att visas. I utställningen ingår även ett begränsat antal kepsar och halsdukar.
”Utställningen är ett utdrag av den undermedvetna bildbank vi har, där jag har låtit det forsa ut fritt. Ut kommer då till exempel den tillplattade ölburken jag såg på en gata i Madrid för 20 år sedan, som har fastnat på något märkligt sätt. Undermedvetet ögongodis som Afrikanska filmaffischer och Polskt godispapper. Lite som att gå igenom bilderna på mobilen och upptäcka bilder du inte kommer ihåg du tog. Jag har alltid samlat på bilder som jag gillar både privat och för jobb, förut från tidningar men nu från nätet. Det som kom ut kallar jag moderna hieroglyfer, en bildberättelse från mitt undermedvetna. Det finns ingen riktig plan utan det bara flödar, lite som jazz. Men det viktigaste är att man blir glad av att titta på verken”

Pontus Djanaieff

För mer information, vänligen kontakta Sara Cederlöf på sara@modincommunication.com
alt. Calle@riche.se

Verkförteckning

Tack till Petter Lundgren för fotografier.

Pontus har länge gjort patches som han broderar, där tar han tillbaka hantverket till något som i sig upplevs som en massproducerad produkt, med en känsla av en inverterad ready-made. Pontus är känd inom popkulturen sedan
tidigare, han var med under de tidiga och banbrytande
åren på Z-TV och har en bakgrund i allt från humorprogrammet Hassan till inredning där han bland annat gjort Absoluts huvudkontor samt kreativa uppdrag för Ikea.
Ett av hans senaste projekt är FOMO-TV. Hans tanke med detta projekt var att samla allt det intressanta från nätet och närområdet inom kultur i en sändning som var ämnad för alla som kände ”Fear of missing out”.

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Andreas RibbungMedia: MåleriDatum: 2023

”Painting processes” av Andreas Ribbung

När Andreas Ribbung erbjöds att visa sitt måleri på tunnelbanestationen Gärdet och skulle välja ut målningar som skulle sitta i långa rader bestämde han sig för att göra två nya målningar och dokumentera dem under processen. Resultatet blev en serie bilder av samma målning där man kan se hur den växer fram. Efter detta fortsatte Andreas att måla en serie nya målningar som hela tiden dokumenterades.
preview image
Konstnär: Achtung InternetMedia: InstallationDatum: 2023

Achtung Internet

chtung Internet utforskar gränssnittet mellan vår digitala och analoga verklighet. Den moderna människan skiftar planlöst mellan en fragmenterad buffé av intryck från ett allt mer växande parallellt universum, och en fysisk värld med tydliga begränsningar. Gränsen mellan ”verkligheten” och cyberspace blir suddigare och suddigare för varje år som går. En ny paradigm håller på att ta form och människans växtvärk skapar ett vakuum för en lägre stående gestalt att frodas i.
preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.
Book a table