Pontus Djanaieff, My sugar rush revisit to rainbowland

My sugar rush revisit to rainbowland
17.06.2020 – 01.08.2020

Pontus Djanaieff utforskar samtiden genom sina skulpturer i plast och sina textila verk. Hans influenser kommer från allt från barndomshjältar till ungdomskultur och tar sig uttryck i färggranna popexplosioner.
Det är popkonst med starka street art-influenser, ofta med titlar eller meningar i verken som har en underfundig betydelse vilka är upp till betraktaren att tolka.
Alla dessa intryck som han under åren samlat på sig har nu koncentrerats i en samling verk, ”My Sugar Rush Revisit to Rainbowland”, som presenteras i Lilla Baren.
I verken som presenteras kommer även ett permanent verk för Riche att visas. I utställningen ingår även ett begränsat antal kepsar och halsdukar.
”Utställningen är ett utdrag av den undermedvetna bildbank vi har, där jag har låtit det forsa ut fritt. Ut kommer då till exempel den tillplattade ölburken jag såg på en gata i Madrid för 20 år sedan, som har fastnat på något märkligt sätt. Undermedvetet ögongodis som Afrikanska filmaffischer och Polskt godispapper. Lite som att gå igenom bilderna på mobilen och upptäcka bilder du inte kommer ihåg du tog. Jag har alltid samlat på bilder som jag gillar både privat och för jobb, förut från tidningar men nu från nätet. Det som kom ut kallar jag moderna hieroglyfer, en bildberättelse från mitt undermedvetna. Det finns ingen riktig plan utan det bara flödar, lite som jazz. Men det viktigaste är att man blir glad av att titta på verken”

Pontus Djanaieff

För mer information, vänligen kontakta Sara Cederlöf på sara@modincommunication.com
alt. Calle@riche.se

Verkförteckning

Tack till Petter Lundgren för fotografier.