Konstnär: Patrik MillerMedia: FotografiDatum: 2020

Patrik Miller, Michael Nyqvist

RICHE 08.11.2020 – 05.12.2020

Den 8 november i år skulle Michael Nyqvist ha fyllt 60 år.
Michael Nyqvist Foundation är en stiftelse som initierats för att premiera skådespelare som verkar i hans anda. Varje år delas pris ut till en person och en grupp som levandegör skådespelarkonstens förmåga att förena människor. Stiftelsen är ickevinstdrivande och beroende av donationer för att kunna fortsätta sitt arbete. Därför har stiftelsen tagit fram exklusiva fotografier på Michael i små, numrerade upplagor.
Alla bilderna du ser här på Riche är tagna av internationellt erkände fotografen Patrik Miller och finns att köpa på på www.michaelnyqvistfoundation.org. Så genom att köpa ett konstverk med Michael som motiv, bidrar du till att hans vision förs vidare.
Tack.

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Andreas RibbungMedia: MåleriDatum: 2023

”Painting processes” av Andreas Ribbung

När Andreas Ribbung erbjöds att visa sitt måleri på tunnelbanestationen Gärdet och skulle välja ut målningar som skulle sitta i långa rader bestämde han sig för att göra två nya målningar och dokumentera dem under processen. Resultatet blev en serie bilder av samma målning där man kan se hur den växer fram. Efter detta fortsatte Andreas att måla en serie nya målningar som hela tiden dokumenterades.
preview image
Konstnär: Achtung InternetMedia: InstallationDatum: 2023

Achtung Internet

chtung Internet utforskar gränssnittet mellan vår digitala och analoga verklighet. Den moderna människan skiftar planlöst mellan en fragmenterad buffé av intryck från ett allt mer växande parallellt universum, och en fysisk värld med tydliga begränsningar. Gränsen mellan ”verkligheten” och cyberspace blir suddigare och suddigare för varje år som går. En ny paradigm håller på att ta form och människans växtvärk skapar ett vakuum för en lägre stående gestalt att frodas i.
preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.
Book a table