Media: KollageDatum: 2020

Nature on Speed

19.11.2020 – 12.12.2020

Johan Barrett och Olle Halvars är aktuella med en ny utställning i Lilla baren på Riche. I utställningen ”Nature on Speed” visar de separata och gemensamma verk. Det skeva och utflippade har förstärkts i denna utställning då Barrett och Halvars har fokuserat på collagets möjligheter och begränsningar. Sammanfogade delar som skapar nya mutationer och världar.

Johan Barrett är född 1983 i Uppsala och bodde en period som barn i Pennsylvania, USA. Han är bland annat utbildad vid Grafikskolan och Beckmans Designhögskola och är verksam som konstnär och grafisk formgivare. De som är bekanta med Barretts konst sedan tidigare kommer att känna igen de lekfulla och samtidigt drömska motiven.

johanbarrett.com
Instagram: @johandavidbarrett

Olle Halvars är född 1985 i Märsta utanför Stockholm. Han är utbildad vid Grafikskolan och Konstfack och är verksam som konstnär och konstpedagog. Halvars arbetar främst med grafik, oftast i större format med textil och skulpturer. I sina tryck använder han ett enklare bilduttryck; en mix av urklipp, breda penseldrag och karvat trä.

ollehalvars.com
Instagram: @ollehalvars

 

 

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Andreas RibbungMedia: MåleriDatum: 2023

”Painting processes” av Andreas Ribbung

När Andreas Ribbung erbjöds att visa sitt måleri på tunnelbanestationen Gärdet och skulle välja ut målningar som skulle sitta i långa rader bestämde han sig för att göra två nya målningar och dokumentera dem under processen. Resultatet blev en serie bilder av samma målning där man kan se hur den växer fram. Efter detta fortsatte Andreas att måla en serie nya målningar som hela tiden dokumenterades.
preview image
Konstnär: Achtung InternetMedia: InstallationDatum: 2023

Achtung Internet

chtung Internet utforskar gränssnittet mellan vår digitala och analoga verklighet. Den moderna människan skiftar planlöst mellan en fragmenterad buffé av intryck från ett allt mer växande parallellt universum, och en fysisk värld med tydliga begränsningar. Gränsen mellan ”verkligheten” och cyberspace blir suddigare och suddigare för varje år som går. En ny paradigm håller på att ta form och människans växtvärk skapar ett vakuum för en lägre stående gestalt att frodas i.
preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.
Book a table