Konstnär: Josefin EklundMedia: InstallationDatum: 2017

Neonljuskonst – Josefin Eklund

Josefin Eklund är en ung neonljuskonstnär baserad i Göteborg som länge varit besatt av elektrisk konst, neon och ljusreflektioner.

Efter att ha arbetat med neonglasblåsare i Berlin tog hon fram en kollektion till sin första utställning som ägde rum tidigare i år under namnet Purple Perplex. Responsen till hennes färgstarka och lysande ljusinstallationer blev en succé och hon designade fler verk. Hon har efter det ställt ut både på galleri i Stockholm, under Art Basel i Basel, som är en av världens största konstveckor, haft en till egen utställning i Bohuslän och byggt större installationer till artister och sålt slut nästan allt hon tagit fram.

Utställningen pågår tom 30/9

Besök hennes instagramkonto på @josefiineklund eller hemsida www.josefineklund.com för att kika in vad hon gjort tidigare.

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.