Media: KollageDatum: 2020

Luciano Leiva, Frysruta

Luciano Leiva – Lilla Baren Riche

20.02.2020 – 15.03.2020

 

Om Luciano Leivas flyerutställning ”Frysruta” i Lilla Baren.

”Luciano Leiva’s flyers är något extra. Något – annat. Bilderna har ett direkt tilltal och många känns vagt bekanta, men varifrån? Från nätet, ens drömmar, ens skivsamling, eller ens undermedvetna? Det gåtfulla i att nästan, men bara nästan veta vad det är en ser, är tilltalande. Tillsammans med text skapas en typ av collage, där den tredje osynliga delen är musiken.
Luciano Leiva skjuter från höften i sitt bildskapande. Med synbar lätthet improviserar han fram bilder som sömlöst kommenterar musik, populär- så väl som finkultur. Ibland skaver de på ett skönt irriterande sätt, ibland skapar motsatsförhållandet mellan bilden och den musik den refererar till en absurd känsla gränsande till slapstick.
Hans flyers kan ses som en form av kondenserade pop-videor; en sorts visuell musik fångad i en enda frysruta.”

//Katarina Löfström

 

Poster av Luciano Leiva finns till försäljning i Lilla Baren.

Detta är Luciano Leivas första utställning sedan 1987, en utställning som varit väl värt att vänta på. Vi firar även motvilligt att det är metallråttans år, och även andra orsaker vi kommer komma på under tiden.

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Andreas RibbungMedia: MåleriDatum: 2023

”Painting processes” av Andreas Ribbung

När Andreas Ribbung erbjöds att visa sitt måleri på tunnelbanestationen Gärdet och skulle välja ut målningar som skulle sitta i långa rader bestämde han sig för att göra två nya målningar och dokumentera dem under processen. Resultatet blev en serie bilder av samma målning där man kan se hur den växer fram. Efter detta fortsatte Andreas att måla en serie nya målningar som hela tiden dokumenterades.
preview image
Konstnär: Achtung InternetMedia: InstallationDatum: 2023

Achtung Internet

chtung Internet utforskar gränssnittet mellan vår digitala och analoga verklighet. Den moderna människan skiftar planlöst mellan en fragmenterad buffé av intryck från ett allt mer växande parallellt universum, och en fysisk värld med tydliga begränsningar. Gränsen mellan ”verkligheten” och cyberspace blir suddigare och suddigare för varje år som går. En ny paradigm håller på att ta form och människans växtvärk skapar ett vakuum för en lägre stående gestalt att frodas i.
preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.
Book a table