Konstnär: Love LundellMedia: KollageDatum: 2014

Love Lundell

”Parafraser på Brända Arv”

Love Lundell inleder konståret 2014 på Riche Lilla Baren.

”Parafraser på Brända Arv”
Utställningen pågår 8e jan 2014 – 3e feb 2014.

Love Lundell (f. 1981) är född och uppvuxen med konsten som en stor del i livet. Att utrycka sig genom konsten faller honom naturligt. Hans utbildningar har lett till en ”Master of fine arts” vid Kunstakademiet i Trondheim. Under en månad kommer han att ställa ut åtta collage och tre träskulpturer i Lilla Baren.

Detta är Love Lundells andra utställning på Lilla Baren på Riche, vi fick upp ögonen för Loves verk redan under den tiden han höll på att avsluta sin utbildning i Norge, 2010. Den första utställningen blev mycket lyckad och sen dess har ett av hans verk införlivats permanent ute i Stora Baren på Riche.

Konstnären har sen 2010 valt att utforska olika uttryckssätt, men hela tiden behållit sin stil. Verken som presenteras nu är collage som är drömska konstellationer med elegant färgsättning. Han uttrycker skapandet inför denna utställning såhär:
– Under hösten har jag arbetat i efterdyningarna av min utställning brända arv på galleri Anna Thulin i augusti 2013, ”varför inte köra ned sig och ända in i väggen i samma ton och tema när jag ändå inte vet riktigt vad jag sysslar med?” tänkte jag. Kalla det posttraumatiskblues eller kalla det himlen på jorden, men ur detta kom åtta collage. Jag valde att skapa nya mönster ur tavlorna sett ur ett kalejdoskop. Det blev frusna landskap, andra dimensioner (i dubbel bemärkelse), platt och hugget, det är tecknat i blindo och färglagt på rullande band som om jag voro i trans, som en drunknande greppar efter halmstrån, big drama i lilla Stockholm.

www.lovelundell.com

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Andreas RibbungMedia: MåleriDatum: 2023

”Painting processes” av Andreas Ribbung

När Andreas Ribbung erbjöds att visa sitt måleri på tunnelbanestationen Gärdet och skulle välja ut målningar som skulle sitta i långa rader bestämde han sig för att göra två nya målningar och dokumentera dem under processen. Resultatet blev en serie bilder av samma målning där man kan se hur den växer fram. Efter detta fortsatte Andreas att måla en serie nya målningar som hela tiden dokumenterades.
preview image
Konstnär: Achtung InternetMedia: InstallationDatum: 2023

Achtung Internet

chtung Internet utforskar gränssnittet mellan vår digitala och analoga verklighet. Den moderna människan skiftar planlöst mellan en fragmenterad buffé av intryck från ett allt mer växande parallellt universum, och en fysisk värld med tydliga begränsningar. Gränsen mellan ”verkligheten” och cyberspace blir suddigare och suddigare för varje år som går. En ny paradigm håller på att ta form och människans växtvärk skapar ett vakuum för en lägre stående gestalt att frodas i.
preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.
Book a table