Love Lundell

”Parafraser på Brända Arv”

Love Lundell inleder konståret 2014 på Riche Lilla Baren.

”Parafraser på Brända Arv”
Utställningen pågår 8e jan 2014 – 3e feb 2014.

Love Lundell (f. 1981) är född och uppvuxen med konsten som en stor del i livet. Att utrycka sig genom konsten faller honom naturligt. Hans utbildningar har lett till en ”Master of fine arts” vid Kunstakademiet i Trondheim. Under en månad kommer han att ställa ut åtta collage och tre träskulpturer i Lilla Baren.

Detta är Love Lundells andra utställning på Lilla Baren på Riche, vi fick upp ögonen för Loves verk redan under den tiden han höll på att avsluta sin utbildning i Norge, 2010. Den första utställningen blev mycket lyckad och sen dess har ett av hans verk införlivats permanent ute i Stora Baren på Riche.

Konstnären har sen 2010 valt att utforska olika uttryckssätt, men hela tiden behållit sin stil. Verken som presenteras nu är collage som är drömska konstellationer med elegant färgsättning. Han uttrycker skapandet inför denna utställning såhär:
– Under hösten har jag arbetat i efterdyningarna av min utställning brända arv på galleri Anna Thulin i augusti 2013, ”varför inte köra ned sig och ända in i väggen i samma ton och tema när jag ändå inte vet riktigt vad jag sysslar med?” tänkte jag. Kalla det posttraumatiskblues eller kalla det himlen på jorden, men ur detta kom åtta collage. Jag valde att skapa nya mönster ur tavlorna sett ur ett kalejdoskop. Det blev frusna landskap, andra dimensioner (i dubbel bemärkelse), platt och hugget, det är tecknat i blindo och färglagt på rullande band som om jag voro i trans, som en drunknande greppar efter halmstrån, big drama i lilla Stockholm.

www.lovelundell.com