Konstnär: Charlie DrevstamMedia: FotografiDatum: 2016

LOST AND FOUND

LOST AND FOUND – en utställning med fotografier av Charlie Drevstam
Lilla Baren, Riche 6/9 – 4/10

I en bar är vi alla delaktiga i en föreställning. I varierande sinnesstämningar intar vi lokalen, rusiga, lyckliga, nedstämda eller sökande. När musiken tystnat, ljuset tänds, klockan är 02 och dörrvakterna bett en att dricka upp och gå, då bryts föreställningen.
Vi flyr det starka ljuset. På golvet och i sofforna, spår med efterlämnat skräp, men också kvarglömda föremål. En del hämtas upp av ägaren dagen efter, annat ligger kvar i glömska.

”Personalen på Riche har hjälpt mig genom att samla de kvarglömda föremålen i en låda.
För några veckor sen tog jag med lådan till studion, la upp innehållet på bordet och börjat komponera dessa stilleben. De borttappades revansch bakom passepartout och glas.” – Charlie Drevstam.

LOST and FOUND är ett projekt som har enat alla avdelningar på Riche och som gjort alla involverade till sakletare.

Charlie Drevstam är fotograf och baserad i Stockholm. Representeras av Agent Molly & Co.

Charlie Drevstam är fotograf och baserad i Stockholm.
Representeras av Agent Molly & Co.

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.