Konstnär: Kristina SkantzeMedia: SkulpturDatum: 2017

Kristina Skantze – ’Ett Eget Sällskap’

En samling människoliknande tygvarelser gästar Lilla Baren på Riche.

Kristina Skantzes figurer har vuxit fram sedan 2012, vissa varelser har tagit längre tid, och vissa kortare. Med miljontals synliga och osynliga stygn formar Kristina Skantze figurernas kroppar, noggrant och tålmodigt. Sömmarna blir linjer som ärrar och sträcker tyghuden. Långsamt och öppet närmar hon sig anletsdragen. Vardagliga mänskliga möten som uppstår längs vägen sys in i kroppsminnet och i figurernas lemmar. Kan dessa förvrängda men prydliga kroppar framkalla empati?

Kommer de att börja leva i Lilla Baren?

Kristina Skantze är verksam i Stockholm. Våren 2016 tog hon examen från Konstfack, och är även utbildad vid Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg. Kristina har ställt ut i Sverige och internationellt sedan 2011 och tilldelades Konstnärsnämndens ettåriga arbetsstipendium 2016. Hon arbetar även med film och teater /performance

Utställningen pågår 21/3-16/4 2017

kristinaskantze.se

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Andreas RibbungMedia: MåleriDatum: 2023

”Painting processes” av Andreas Ribbung

När Andreas Ribbung erbjöds att visa sitt måleri på tunnelbanestationen Gärdet och skulle välja ut målningar som skulle sitta i långa rader bestämde han sig för att göra två nya målningar och dokumentera dem under processen. Resultatet blev en serie bilder av samma målning där man kan se hur den växer fram. Efter detta fortsatte Andreas att måla en serie nya målningar som hela tiden dokumenterades.
preview image
Konstnär: Achtung InternetMedia: InstallationDatum: 2023

Achtung Internet

chtung Internet utforskar gränssnittet mellan vår digitala och analoga verklighet. Den moderna människan skiftar planlöst mellan en fragmenterad buffé av intryck från ett allt mer växande parallellt universum, och en fysisk värld med tydliga begränsningar. Gränsen mellan ”verkligheten” och cyberspace blir suddigare och suddigare för varje år som går. En ny paradigm håller på att ta form och människans växtvärk skapar ett vakuum för en lägre stående gestalt att frodas i.
preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.
Book a table