Konstnär: Kakan HermanssonMedia: SkulpturDatum: 2023

Kakan Hermansson visar konst på Riche

Kakan Hermansson på Riche

28.09.2022 – 18.10.2022

Kakan Hermansson (född 1981) född i Lund lever och verkar i Stockholm. Hermansson har en master of fine arts från keramik & glas, Konstfack. Kakan Hermansson är mycket men främst är hon konstnär. Med konsthantverket som inramning eller i centrum, leder Hermansson in betraktaren i konversationer om estetiska värderingar, utrymmen där sexuella övergrepp är norm eller tyst kunskap. Ibland är det stort och tungt, nästa gång litet men aldrig lätt. Hon jobbar nästan uteslutande i stengods och med infärgad lera.
Kakan arbetar bla som adjunkt vid Konstfack, där hon undervisar i konsthantverk. 2013 grundade hon tillsammans med fem andra konstnärer  den feministiska konstnärsgruppen ”Den nya kvinnogruppen”, som beskrivs som gemenskap som politisk handling.
Kakan Hermansson har ställt ut på bland annat Gustavsbergs konsthall, Eskilstuna Konsthall och NAU gallery.
På Riche presenterar hon skulpturer i keramik. Alla verk är till salu.
VERKFÖRTECKNING

 

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.