Konstnär: Julia De RuvoMedia: MåleriDatum: 2020

It´s so terribly dark, Julia de Ruvo

2020.09.16 – 2020.10.12

Julia de Ruvo är en konstnär baserad i Stockholm som har startat sin bana med illustrationer. Julia de Ruvo är även professionell illustratör och animatör. Julia har alltid tecknat och målat och  efter att ha skapat  en stop motion-video upptäckte hon att animationer skapade nya möjligheter att berätta genom sina illustrationer. Inspirerad av människorna och situationerna kring henne, fångar hon vanliga vardagliga känslor på ett unikt och relaterande sätt. Med små detaljer skapar Julia berättelser som är större än själva illustrationerna. Julias favoritillustratörer och konstnärer som hämtar inspiration från är; Jamie Wolfe , Jockum Nordström, Molly Fairhurst och Kate Isobel Scott.

Tydligt i verken som Julia presenterar på Riche är den dova bakgrunden. Tillsammans med de matta färgställningarna på motivet skapar bakgrunden och verken som helhet en stämning av Paris 20-tal. Figurerna med halvt dolda ansikten och förstorade öron adderar till den förtätade stämningen. Att man endast skymtar ögonen gör att betraktaren blir mer nyfiken på den porträtterade och Julia har valt att porträttera figurerna med tracksuits som  gör att motiven känns nutida och samtidigt kontrasterar med färgställningen som känns historisk.

Verkförteckning

Vid intresse kontakta

calle@riche.se

 

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Andreas RibbungMedia: MåleriDatum: 2023

”Painting processes” av Andreas Ribbung

När Andreas Ribbung erbjöds att visa sitt måleri på tunnelbanestationen Gärdet och skulle välja ut målningar som skulle sitta i långa rader bestämde han sig för att göra två nya målningar och dokumentera dem under processen. Resultatet blev en serie bilder av samma målning där man kan se hur den växer fram. Efter detta fortsatte Andreas att måla en serie nya målningar som hela tiden dokumenterades.
preview image
Konstnär: Achtung InternetMedia: InstallationDatum: 2023

Achtung Internet

chtung Internet utforskar gränssnittet mellan vår digitala och analoga verklighet. Den moderna människan skiftar planlöst mellan en fragmenterad buffé av intryck från ett allt mer växande parallellt universum, och en fysisk värld med tydliga begränsningar. Gränsen mellan ”verkligheten” och cyberspace blir suddigare och suddigare för varje år som går. En ny paradigm håller på att ta form och människans växtvärk skapar ett vakuum för en lägre stående gestalt att frodas i.
preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.
Book a table