Konstnär: David WibergMedia: KollageDatum: 2018

Ingenting känns längre riktigt kul, David Wiberg

Mellan den 11 december 2018 och 22 januari 2019 visar David Wiberg verk ifrån sin nyutgivna bok Ingenting känns längre riktigt kul (Galago) i Stora baren på Riche.

David Wiberg (född 1973) är konstnär, författare, komiker, skådespelare och dramatiker med bas i Stockholm och utbildad vid Chelsea College of Art and Design i London. Han är bland annat känd från det kultförklarade humorkollektivet Varanteatern.

Ingenting känns längre riktigt kul (Galago) är en bedräglig humorbok och en ångestladdad coffeetable-bok. På ytan ser det ut som en ironisk rolighetsbok med fiffiga fotografier på knäppa skyltar, men skenet bedrar, som alltid i Wibergs konstnärliga universum.

Under tramset lurar nämligen ett förvirrat mörker. En tysk läkare hotar med polisanmälan, en förälder försöker få kontakt med sitt vuxna barn, en skämtare som inte kan sluta skämta, trots att det inte längre är kul. Tillsammans berättar bilderna en historia om sorg, ensamhet, skam, hybris och kärlek.

Ingenting känns längre riktigt kul föddes ur Wibergs instagramkonto, där han publicerat lätt förvrängda bilder ur verkligheten. Varje månad publicerar Tidningen Vi en av Wibergs bilder.

 

För mer intresse av verken samt verklista kontakta konstnären;

http://www.davidwiberg.se/

 

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Andreas RibbungMedia: MåleriDatum: 2023

”Painting processes” av Andreas Ribbung

När Andreas Ribbung erbjöds att visa sitt måleri på tunnelbanestationen Gärdet och skulle välja ut målningar som skulle sitta i långa rader bestämde han sig för att göra två nya målningar och dokumentera dem under processen. Resultatet blev en serie bilder av samma målning där man kan se hur den växer fram. Efter detta fortsatte Andreas att måla en serie nya målningar som hela tiden dokumenterades.
preview image
Konstnär: Achtung InternetMedia: InstallationDatum: 2023

Achtung Internet

chtung Internet utforskar gränssnittet mellan vår digitala och analoga verklighet. Den moderna människan skiftar planlöst mellan en fragmenterad buffé av intryck från ett allt mer växande parallellt universum, och en fysisk värld med tydliga begränsningar. Gränsen mellan ”verkligheten” och cyberspace blir suddigare och suddigare för varje år som går. En ny paradigm håller på att ta form och människans växtvärk skapar ett vakuum för en lägre stående gestalt att frodas i.
preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.
Book a table