Konstnär: Håkan SchülerMedia: FotografiDatum: 2017

Håkan Schüler – Fotografier på Riche

”2009 då jag bodde i Norrland vaknade jag mitt i natten av att mitt hus brann, min familj klarade sig med nöd och näppe och huset blev en spökruin, oförsäkrad så blev jag av med allt jag ägde och hade förutom min kamera, flyttade tillbaka till Stockholm, blev lämnad för en annan, blev blåst på mina pengar och blev hemlös. Fick en djup depression och drog mig tillbaka. Men efter nåt år började det klia i skapande-tarmen. Jag tog fram kameran och började så smått fota igen, detta gav mig stimulans och detta gjorde att jag sakta började få lust för livet igen.”
– Håkan Schüler

Håkan är en fotograf som har arbetat med musikvideos, reklamfilmer och dokumentärfilmer i större delen av sitt liv. Inspirationen kommer från musik och fashion. Verken som ställs ut på Riche är tagna runt om i Europa och USA under de senaste sju åren.
Håkan Schüler är en rockfotograf och är nu aktuell med ett fotoreportage med magasinet Rolling Stone under sommaren 2017.
Utställningen pågår 13/6 – 31/7 2017

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.