Konstnär: Freddie WadlingMedia: MåleriDatum: 2024

Freddie Wadlings konst på Riche

Efter regnet
Freddie Wadling (1951-2016)
RICHE
16.01.2024 – 16.03.2024

Verken är till salu, klicka här för verklista

Den folkkäre svenska artisten Freddie Wadling var både sångare, skådespelare och
bildkonstnär.
I decennier var han en av landets mest legendariska sångröster, full av humor,
ödmjukhet och värme. I ett liv ofta kantat av motgångar var musiken ständigt
närvarande och hans många utmärkelser och samarbeten talar om hans betydelse
för den svenska musikscenen. Det som den stora massan inte känner till är att Freddie Wadling började måla som mycket ung. Han studerade på Tullan Flinks målarskola i Göteborg (idag Dômen konstskola), och fortsatte måla, han blev också vän med Carl Michael von Hausswolff på vars galleri, Radium 226.05, Freddie Wadling hade sin första soloutställning 1983.
Freddie Wadlings sista album, det grammisvinnande Efter regnet gavs
ut våren 2016. Med det följde ett häfte av nygjorda teckningar och målningar.
I samband med att albumet gavs ut togs ett limiterat antal printar fram i format
100 x 100 samt 50 x 50 , totalt 15 motiv samt 5 porträttfoton tagna av Michael
Winnerholt. Ett urval av dessa visas nu på Riche.

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Andreas RibbungMedia: MåleriDatum: 2023

”Painting processes” av Andreas Ribbung

När Andreas Ribbung erbjöds att visa sitt måleri på tunnelbanestationen Gärdet och skulle välja ut målningar som skulle sitta i långa rader bestämde han sig för att göra två nya målningar och dokumentera dem under processen. Resultatet blev en serie bilder av samma målning där man kan se hur den växer fram. Efter detta fortsatte Andreas att måla en serie nya målningar som hela tiden dokumenterades.
preview image
Konstnär: Achtung InternetMedia: InstallationDatum: 2023

Achtung Internet

chtung Internet utforskar gränssnittet mellan vår digitala och analoga verklighet. Den moderna människan skiftar planlöst mellan en fragmenterad buffé av intryck från ett allt mer växande parallellt universum, och en fysisk värld med tydliga begränsningar. Gränsen mellan ”verkligheten” och cyberspace blir suddigare och suddigare för varje år som går. En ny paradigm håller på att ta form och människans växtvärk skapar ett vakuum för en lägre stående gestalt att frodas i.
preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.
Book a table