Konstnär: Farin CaramiMedia: IllustrationDatum: 2016

Farin Carami

’VISUAL PHILOSOPHY’

Tisdag 8/03 – Lördag 2/04

I Caramis konst står grisen, människans jämlike, i centrum. Hon kallar sin konst för foul* art.

Alla konstnärer använder referenser och för Carami innebär referenser just efterapning som av någon anledning är fult, precis som världen ser på grisen.

”Hur kan ett så intelligent djur betraktas som fult? Är det utseendet? Allt är trynets fel. Och den blekfettiga huden. De ser ut som fula människor. Djupare än så kan vi tydligen inte se. Grisar säger allt om oss. Om vår tunna yta. Om vårt förakt för svaghet, vår rädsla för trash. Den okontrollerbara mobben som följer egna regler och när som helst kan explodera. Underklass. Grisar är underklass.”

I Caramis värld är grisen inte underklass. I hennes värld lever grisen det liv vi alla vill leva. Ett liv fullt av konst, efterapning, vänner och fest. Ett sant grisliv.

https://www.farincarami.com

https://www.instagram.com/foulartpainter/

”En morgon när jag hade vaknat mindes jag en dröm, jag hade målat i drömmen. Sedan dess vaknar jag varje dag. Ibland är det grått då somnar jag om och väntar på solen. När den tittar fram målar jag.”

Boka bord idag!

Riche är en samlingsplats och hos oss kan du i princip spendera hela din vakna tid. Gör en bordsbokning idag så har du något gott att se fram emot. 

Andra konstverk

preview image
Konstnär: Andreas RibbungMedia: MåleriDatum: 2023

”Painting processes” av Andreas Ribbung

När Andreas Ribbung erbjöds att visa sitt måleri på tunnelbanestationen Gärdet och skulle välja ut målningar som skulle sitta i långa rader bestämde han sig för att göra två nya målningar och dokumentera dem under processen. Resultatet blev en serie bilder av samma målning där man kan se hur den växer fram. Efter detta fortsatte Andreas att måla en serie nya målningar som hela tiden dokumenterades.
preview image
Konstnär: Achtung InternetMedia: InstallationDatum: 2023

Achtung Internet

chtung Internet utforskar gränssnittet mellan vår digitala och analoga verklighet. Den moderna människan skiftar planlöst mellan en fragmenterad buffé av intryck från ett allt mer växande parallellt universum, och en fysisk värld med tydliga begränsningar. Gränsen mellan ”verkligheten” och cyberspace blir suddigare och suddigare för varje år som går. En ny paradigm håller på att ta form och människans växtvärk skapar ett vakuum för en lägre stående gestalt att frodas i.
preview image
Konstnär: Adam LexarMedia: MåleriDatum: 2022

Adam Lexar visar konst i Lilla Baren på Riche

I denna utställning har Adam arbetat med hur tolkningar kan uppstå mellan människa och maskin. Genom ett datorprogram som styrs av artificiell intelligens har han skapat motiv genom en metod som kallas för “text-to-image". Adam skriver in en mening i programmet som sedan “bygger” en unik bild från en enorm bilddatabas i ett försök att representera denna (Adams) text till en bild. Sedan tolkas dessa (ofta) pixliga bilder genom Adams måleri, vilket blir en slags konversation mellan konstnären och programmet där kommunikationen i form av språk och programmering skapar nya unika typer av bildrepresentation.
Book a table